10/09-13 06:28; Opdateret: 10/09-13 07:07

Disse arbejdende danskere må ikke låne penge til et husDisse arbejdende danskere må ikke låne penge til et hus

Vikaransatte bliver afvist ved banken, når de vil ansøge om et boliglån.

storybild

Martin Larsen fik af afslag på boliglån i Danske Bank i Egtved. Det er han glad for idag. Han bor for øjeblikket i en campingvogn tæt på mderens hus. Filialdirektør i Danske Bank, Egtved Jens Erik Laursen. (Billede: Carsten Andreasen)

Danske industrivirksomheder hyrer i stigende omfang vikarer og skærer ned på antallet af fastansatte.

37 procent har således ansat flere vikarer inden for de seneste to år, men titlen som vikar giver problemer, når man skal låne penge i banken, skriver Fagbladet 3F.

Læs også: Danskerne overser dette fornuftige lån

En rundspørge blandt en række pengeinstitutter viser, at det har stor betydning for, om du kan få et lån.

- Det er klart lettest at få et lån hos os, hvis man har et stabilt indtægtsgrundlag. Hvis man er ansat som vikar, vil vi kigge grundigt på, hvor mange timer man har over en længere periode, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea.

Og samme svar får man hos Nykredit, Jyske Bank og BRF Kredit. Der er dog ingen, der helt vil udelukke at give lån til vikarer.

Læs også: Her kan du næppe få et boliglån

Ingen af de banker og realkreditinstitutter, som Fagbladet har været i kontakt med, vil dog helt udelukke at give lån til vikarer.

Flere af dem oplyser, at for eksempel en sygeplejerske, der har arbejdet fast som vikar i 10 år, vil have let ved at få lån. Mens en ufaglært i industrien, der forsøger at bide sig fast med mange små løse ansættelser, har langt sværere ved at låne penge.

Og det bekymrer Mads Andersen, formand for 3F's Industrigruppe:

- Jeg er bange for, at vi er ved at etablere en ny klasse i samfundet, der ikke kan etablere sig ordentligt. Det er et stort problem, hvis man for eksempel ikke kan låne til en bil, så man kan få et fast arbejde 100 kilometer væk, siger Mads Andersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx