Af - 26/10-14 15:15; Opdateret: 06/10-17 21:44

Kan du hjælpe 19-årige Susanne? Lægerne magtesløse overfor mystisk sygdomKan du hjælpe 19-årige Susanne? Lægerne magtesløse overfor mystisk sygdom

Med få dages mellemrum bliver den 19-årige nordjyde Susanne indlagt på hospitalet. Lægerne aner ikke, hvad hun fejler. Nu håber Susanne på hjælp fra hele landet.

Bildstrecke im Grossformat »

19-årige Susanne håber, at hun kan få kontakt med nogle, der kan hjælpe hende til at blive rask. I næsten et år har lægerne ikke kunne få stillet en diagnose.

Nu håber den nordjyske pige, at der er nogle andre i Danmark, der kan hjælpe hende nærmere med at få en afklaring på sin sygdom. Hun håber inderligt, at der er nogle, der kan genkende symptomerne.

Se Susannes råb om hjælp i videoen nedenfor.

Med forskellige mellemrum, der kan svinge fra alt mellem 2 til 28 dage bliver Susanne indlagt på infektionsmedicinsk afdeling i Aalborg. Her kan lægerne ikke få stillet en diagnose på hende.

Det begynder dog altid på samme måde.

- Jeg får hovedpine. Så ved jeg, at jeg skal indlægges næste dag. Derefter får jeg ondt i ørerne og næste dag har det spredt sig til halsen.

- Så får jeg feber og nogle gange er det så voldsomt, at jeg hallucinerer, beskriver Susanne Vinther Rasmussen overfor metroxpress.

Når sygdommen kommer snigende stiger infektionstallet til mellem 200 og 300. Lægerne mener, at der kan være tale om en autoimmun sygdom, hvor kroppens immunforsvar angriber sine egne celler.

Hun skal dø 1. november: Afviser kritik - det er MIT valg!
Hun skal dø 1. november: Afviser kritik - det er MIT valg!

Indtil videre har behandlingen bestået i, at hun bliver indlagt med et drop, der sender antibiotika direkte ind i blodet. Når hun er hjemme i mellem hospitalsbesøgene tager hun piller i stedet. Alt sammen for at holde den mystiske sygdom nede.

Sygdomsforløbet har stået på i ti måneder, og mange muligheder har været oppe at vende. Kræft, Leukæmi og en sjælden autoimmun sygdom. Den nordjyske piges symptomer passer dog ikke nøjagtigt på nogle af de lidelser.

Ifølge Susanne har det været lettere for lægerne i Aalborg at udelukke, hvad det kan være, der hærger den 19-årige piges krop.

- Lægerne har talt om, at det måske er noget, der kan gå over med alderen. Men de kan ikke komme det nærmere, om det tager et par måneder eller ti år, siger nordjyske Susanne.

1 ud af 7 voksne kan lide af denne oversete søvnlidelse
1 ud af 7 voksne kan lide af denne oversete søvnlidelse

Hun understreger, at hun ikke er utilfreds med de nordjyske lægers indsats, men gerne vil have hjælp fra hele landet.

- Jeg mener blot, at de må acceptere, hvis de desværre ikke kan hjælpe mig mere, siger hun, da hun taler med metroxpress.

#medicin #inden #bacchus #glædermig #wuhu 🍺🍻👏

Et billede slået op af Susanne Vinther Rasmussen (@susser1995) i

I mellemtiden tvinger den mystiske sygdom den 19-årige Susanne til at sætte livet på pause. Hun bliver indlagt så tit, at hun ikke tør begynde på universitetet. Her vil hun gerne vil studere jura.

- Jeg kan jo ikke begynde på universitetet, hvis jeg ryger bliver indlagt på hospitalet hele tiden, siger Susanne.

Det er ikke kun de uddannelsesmæssige ambitioner, som Susannes mystiske lidelse går ud over. Hun føler, at hun lægger sin forældre og brødre til last.

- Jeg føler mig som en kæmpe byrde. De skal hele tiden aflyse aftaler, når jeg pludselig skal indlægges, hulker Susanne.

Desuden går de mange indlæggelser ud over konditionen for den sportsglade nordjyde.

- Jeg 'resetter' min kondi hver gang, jeg har været indlagt. Tidligere havde jeg et kondital på over 50, nu ligger det under 25. Jeg har altid været en meget aktiv pige, nu giver det problemer at løbe to kilometer.

Hudløst ærlig: Følg en ung piges liv i 6,5 år på 4 minutter
Hudløst ærlig: Følg en ung piges liv i 6,5 år på 4 minutter

Se billeder fra Susannes aktive liv øverst i denne artikel.

Susanne henrykt over hjælpsomme læsere: - Det er fuldstændig vanvittigt!
Susanne henrykt over hjælpsomme læsere: - Det er fuldstændig vanvittigt!

I torsdags oprettede Susanne en facebook-side, hvor flere allerede har tilbudt hjælp. Nogle alternative behandlere har tilbudt gratis behandlinger og andre har foreslået læger i andre dele af landet.

- Jeg håber sådan, at der er nogle, der har prøvet noget lignende. Eller, at der måske er en læge, der læser med, der har haft patienter med symptomer, der ligner mine, siger Susanne Vinther Rasmussen til metroxpress.


LÆS OGSÅ: TV: Ebolaramt sygeplejerske i isolation er rørt til tårer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Sensationelt: Lyngby rykker ud af...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx