Af Ritzau - 04/05-17 13:55; Opdateret: 04/05-17 14:24

Offer for drabsforsøg tog pistol og endte i fængselOffer for drabsforsøg tog pistol og endte i fængsel

35-årig ventede ifølge Østre landsret for længe med at aflevere pistol, som han tog fra angrebsmand.

storybild

Østre landsret har torsdag idømt en 35-årig mand fra Dyssegård i Gentofte til to år og seks måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Dermed stadfæster landsretten dommen fra Holbæk byret. Arkivfoto. (Billede: Free/Rune Øgendahl, Ritzau)

Efter at have vristet en pistol ud af hænderne på sin angrebsmand, valgte 35-årige Michael Pamperin at beholde våbnet, da han sammen med sin kæreste gemte sig i et sommerhus.

Det har torsdag kostet ham to år og seks måneders fængsel. Dommen er faldet i Østre landsret.

Pamperin var 12. december 2016 i besiddelse af en 9-millimeter-pistol af mærket Baretta med seks skarpe skud i magasinet, da han i sin bil blev standset af politiet.

Landsretten vurderer, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, da manden bar våbnet på et offentligt sted. Det fortalte retsformand Margit Stassen i forbindelse med domsafsigelsen.

Det er en temmelig mærkelig straffesag, vurderer forsvarer Jesper Storm Thygesen.

- Jeg har pløjet materiale igennem for at finde noget, der minder om det. Det kan man ikke. Det er en ”once in a lifetime”-problemstilling, som landsretten skal tage stilling til, sagde han i retten.

Under retsmødet forklarede den 35-årige, at pistolen ikke var hans egen. Den tilhørte derimod tidligere ven, som havde forsøgt at skyde Pamperin med det selvsamme våben en uge forinden, nemlig den 5. december.

Kuglen kom dog aldrig så langt, fordi en patron havde sat sig på tværs. Efter noget tumult fik Pamperin vristet pistolen fra sin angrebsmand.

Han skyndte sig hjem, pakkede sine ting og tog med sin kæreste ud i et sommerhus i Kundby og gemte sig efter eget udsagn for angrebsmanden.

Pamperin fortalte, at han dagen efter forsøgte at kontakte politiet, men han turde ikke møde op personligt i frygt for at blive pågrebet som angrebsmand.

Desuden kontaktede den 35-årige også at kontakte advokat Thygesen for råd i sagen. Ifølge ham selv for at formidle en kontakt til politiet, så han kunne aflevere pistolen. Men Thygesen havde travlt.

Retten mener, at selv om de omstændigheder, han fik pistolen under, i sig selv er formildende, gik der for lang tid, før pistolen var i politiets varetægt.

Det var den 35-årige selv, der havde anket dommen til landsretten, da han mente straffen var urimelig hård. Men ligesom byretten lagde landsretten vægt på Pamperins to tidligere våbendomme.

Sagen har tidligere vagt opmærksomhed. Pistolen blev nemlig først fundet fem timer efter, Pamperin blev anholdt, da han blev kropsvisiteret ved Vestre Fængsel, hvor han skulle tilbringe natten.

Da han blev stoppet af politiet, opdagede betjentene nemlig, at Pamperin skulle anholdes til en sag i fogedretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flaskekast, spyt og slag: Unge piger...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
Slips, jakkesæt og testosteron: Over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx