Af - 12/07-16 06:45

Mange elever i folkeskolen nægter at gå i bad efter idrætMange elever i folkeskolen nægter at gå i bad efter idræt

Mange elever i de danske folkeskoler nægter at gå i bad efter idrætsundervisningen, viser en ny undersøgelse.

storybild

(Billede: Scanpix)

Hele syv ud af ti idrætslærere oplever, at det er svært at få de ældste folkeskoleelever fra 7. til 9. klasse til at gå i bad, når idrætsundervisningen er forbi.

Det viser en undersøgelse, som Dansk Skoleidræt har foretaget, skriver Søndagsavisen.

GALLERI: 16 ting der får dig til at savne din folkeskole
GALLERI: 16 ting der får dig til at savne din folkeskole

Lærer på Pilegårdsskolen i Tårnby Kell Nielsen, der har arbejdet som idrætslærer i de sidste 17 år, mener, det er problematisk, at det er blevet sværere at få eleverne til at gå i bad. Det kan nemlig være med til at give de unge et forvrænget selvbillede, mener han.

- Vi risikerer, at en masse børn vokser op med et indtryk af, at de ikke er gode nok, som de er, siger han til Søndagsavisen.

Ifølge projektleder i Sex og Samfund, Jeppe Hald, er mange forældre ikke gode nok til at fortælle deres børn, at det er vigtigt at bade med andre for at opbygge et sundt kropsbillede.

- Det er en meget vigtig snak mellem forældre og børn. De unge skal i bad, så de kan se, at andre også har en tissemand, som ikke er stor, og at bryster kan se ud på mange måder. Hvis de kun ser nøgenhed i porno og reality-tv, vokser de op med et kropsbillede, som kan komme til at påvirke dem negativt psykisk, siger han.

Regeringen sløjfer plan om at få alle med i folkeskolen
Regeringen sløjfer plan om at få alle med i folkeskolen

Formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, erkender, at mange forældre ikke får taget den vigtige snak med deres barn og med forældregruppen.

- Hvis man spørger forældrene, om de vil bidrage til, at deres børn får et positivt selvbillede, så siger de alle sammen ja. Desværre er det de færreste, der indser, at de bidrager til det modsatte, når de lader deres børn springe badet over, siger hun til Søndagsavisen.

Elever vil flytte 10. klasse ud af skolens fysiske rammer
Elever vil flytte 10. klasse ud af skolens fysiske rammer

Forsker: Manglende læreruddannede hæmmer elevers læring
Forsker: Manglende læreruddannede hæmmer elevers læring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx