Af Lars Dinesen - 26/05-15 19:29

Lægeforeningen: Investér i det nære sundhedsvæsenLægeforeningen: Investér i det nære sundhedsvæsen

Lægeforeningen roser regeringens velfærdsudspil, og opfordrer til at investere i det nære sundhedsvæsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dalhoff Casper)

Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, roser det velfærdsudspil, som regeringen præsenterede tirsdag. Han glæder sig over, at sundhedsområdet bliver prioriteret i udspillet, hvor regeringen sætter 15 milliarder af til sektoren.

Men hvis han selv måtte bestemme, hvordan pengene skulle bruges, så ville han putte flere penge i det kommunale sundhedsvæsen.

- Frem for alt ville jeg investere i det nære sundhedsvæsen, så vi kan få styrket de almene praksisser og det primære sundhedsvæsen i kommunerne.

- Der er på nuværende tidspunkt for stor forskel på servicekvaliteten, når man sammenligner de enkelte kommuner, siger formanden for Lægeforeningen.

Regeringens udspil har titlen "Danmark på sikker vej", og her lægges der op til, at pengene især skal bruges på fire sundhedsområder.

BULLSHIT-barometer: Det er ikke et valgoplæg
BULLSHIT-barometer: Det er ikke et valgoplæg

Der er blandt andet flere penge til nye lægemidler og en øget indsats for at kræftpatienter skal overleve længere tid. Derudover skal kroniske patienters adgang til hjælp tæt på hjemmet lettes, og så skal der investeres i ældresektoren.

Og de fokuspunkter er man tilfredse med hos Lægeforeningen.

- De rammer nogenlunde plet med deres punkter. Vi er især glade for, at de bringer dyrt sygehusmedicin og kroniske sygdomme på dagsordenen. Det er politiske områder, som vi har kæmpet for længe, siger Andreas Rudkjøbing.

Ny måling: Thorning i kanonform før valg
Ny måling: Thorning i kanonform før valg

Lægeforeningen peger på, at de 15 milliarder falder på et tørt sted, da de forventer, at presset på sundhedsvæsnet øges over de kommende år.

Flere ældre, flere patienter med kroniske sygdomme og nye, dyre behandlingsmuligheder vil være nogle af de ting, som vil øge det økonomiske pres på sundhedsvæsnet ifølge foreningen.

Regeringens velfærdsudspil omfatter samlet set 39 milliarder kroner. Flere politiske kommentatorer har peget på, at velfærdsudspillet kan tolkes som et oplæg til en valgudskrivelse en af de kommende dage.

LÆS OGSÅ: Eksperter enige: Thorning udskriver valg i næste uge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx