Af - 05/06-16 09:52

Her kan der blive hedebølge i dagHer kan der blive hedebølge i dag

De seneste dages varme vejr kan måske udløse en regulær hedebølge et enkelt sted i landet.

storybild

I Vestjylland bliver vejret igen yderst badevenligt. (Billede: Erik Refner)

I dag bliver endnu en varm sommerdag, og i det Vestjyske kan vi nå helt op og ramme en regulær hedebølge, som kulmination på de seneste dages varme vejr.

– Vi har mulighed for temperaturer i det vestjyske på mellem 27 og 28 grader, så måske vi efter i dag kan sige, at vi har haft hedebølge, siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, Mette Wagner til Newsbreak.

HURRA! Varmebølge på vej til Danmark
HURRA! Varmebølge på vej til Danmark

En varmebølge, som vi har haft de seneste dage, er når gennemsnittet af de højest registrerede temperaturer målt over tre dage i træk overstiger 25 grader. På samme måde vurderer man en hedebølge. Der skal temperaturen bare overskride 28 grader, skriver DMI.

Du kan godt glæde dig: En lun sommer i vente
Du kan godt glæde dig: En lun sommer i vente

Men dansk sommervejrstradition tro, så varer de høje temperaturer og solrige dage ikke ubetinget ved. Ifølge vagtchefen er det formodentlig den sidste dag i denne omgang, vi får det så varmt. Mandag skal temperaturerne begynde at falde igen.

– Men der er også i den kommende uge udsigt til nogle rigtig flotte dage. For temperaturen falder kun langsomt, siger Mette Wagner.

Utrolige billeder: Her smelter bil under hedebølge
Utrolige billeder: Her smelter bil under hedebølge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx