Af - 05/06-16 09:52

Her kan der blive hedebølge i dagHer kan der blive hedebølge i dag

De seneste dages varme vejr kan måske udløse en regulær hedebølge et enkelt sted i landet.

storybild

I Vestjylland bliver vejret igen yderst badevenligt. (Billede: Erik Refner)

I dag bliver endnu en varm sommerdag, og i det Vestjyske kan vi nå helt op og ramme en regulær hedebølge, som kulmination på de seneste dages varme vejr.

– Vi har mulighed for temperaturer i det vestjyske på mellem 27 og 28 grader, så måske vi efter i dag kan sige, at vi har haft hedebølge, siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, Mette Wagner til Newsbreak.

LÆS OGSÅ: HURRA! Varmebølge på vej til Danmark

En varmebølge, som vi har haft de seneste dage, er når gennemsnittet af de højest registrerede temperaturer målt over tre dage i træk overstiger 25 grader. På samme måde vurderer man en hedebølge. Der skal temperaturen bare overskride 28 grader, skriver DMI.

LÆS OGSÅ: Du kan godt glæde dig: En lun sommer i vente

Men dansk sommervejrstradition tro, så varer de høje temperaturer og solrige dage ikke ubetinget ved. Ifølge vagtchefen er det formodentlig den sidste dag i denne omgang, vi får det så varmt. Mandag skal temperaturerne begynde at falde igen.

– Men der er også i den kommende uge udsigt til nogle rigtig flotte dage. For temperaturen falder kun langsomt, siger Mette Wagner.

LÆS OGSÅ: Utrolige billeder: Her smelter bil under hedebølge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx