Af - 11/12-13 09:31; Opdateret: 11/12-13 10:11

Vilhelmsen indrømmer: Zornig fik særbehandlingVilhelmsen indrømmer: Zornig fik særbehandling

SF's formand Annette Vilhelmsen er hårdt presset i sagen om en million kroner, hun har delt ud til demokratikampagne inden ansøgningsfristen.

storybild

Annette Vilhelmsen skal i dag i samråd i Folketinget, men allerede på forhånd tyder meget på, at hun har talt usandt. (Billede: Polfoto)

Demokrati-kampagnen 'Stemmer på Kanten' fik særbehandling af Socialministeriet, da de fik tildelt en million kroner fra en pulje i august måned.

Det erkender socialminister Annette Vilhelmsen, der også er formand for SF, i et svar til Folketinget her til formiddag.

- Stemmer på kanten har fået væsentlig mere vejledning end de øvrige ansøgere om støtte fra puljen, hvorfor jeg mener, det er rigtigt at sige, at Stemmer på kanten har fået særbehandling, skriver ministeren som svar på et spørgsmål fra Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen.

Svaret kommer få timer før Vilhelmsen skal i samråd i Folketinget i dag klokken 12. Et samråd, der i værste fald kan ende med hendes afgang som minister.

Endnu en minister skal i krydsforhør i dag
Endnu en minister skal i krydsforhør i dag

Enhedslisten, der ventes at få en afgørende rolle - fuldstændig som da støttepartiet i går fældede justitsminister Morten Bødskov (S) - har dog afvist at spekulere i, hvad der kan ske på samråddet.

- Det afhænger helt af de svar, vi får, sagde han i går til mx.dk.

Har allerede erkendt fejl
Vilhelmsen har allerede tidligere påtaget sig ansvaret for, at der blev begået fejl i forløbet, men hun har indtil nu fastholdt, at fejlen blev rettet og alle ansøgere til puljen på to millioner kroner fik samme behandling.

I de seneste dage er det imidlertid kommet frem i medierne, at de embedsmænd, der skulle behandle ansøgningerne til puljen, også hjalp 'Stemmer på Kanten' med at udforme deres ansøgning.

Socialminister mistænkes for at tale usandt
Socialminister mistænkes for at tale usandt

Dermed er der ifølge flere eksperter tale om brud på såkaldt god forvaltningsskik.

Det er den tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersen, der står bag kampagnen Stemmer på Kanten.

Nu er det store spørgsmål, om Vilhelmsen har været klar over særbehandlingen. I så fald kan hun ende med at falde på at have løjet for Folketinget - præcis som det skete for justitsminister Morten Bødskov i går.

Efter løgn: Bødskov er færdig som minister!
Efter løgn: Bødskov er færdig som minister!

Politiske kommentatorer har dog påpeget, at Vilhelmsen måske får længere snor end Bødskov, dels fordi hun har et bedre forhold til støttepartiet Enhedslisten, og dels fordi hun er partiformand.

Enhedslisten har imidlertid hele tiden fastholdt, at de behandler alle ministre ens:

- Vi bestræber os på, at det er sagligt, og skeler ikke til, hvilken person vi har med at gøre. Embedet skal forvaltes, så vi og Folketinget har tillid til den pågældende person, forklarede Finn Sørensen, da mx.dk talte med ham i går.

Hjemløse skal stemme på herberget
Hjemløse skal stemme på herberget

Sagen startede, da Vilhelmsen i august måned for rullende tv-kameraer fortalte Lisbeth Zornig, at 'det er en million til dig' om den meget omtalte pulje. På det tidspunkt var puljens ansøgningsfrist ikke udløbet, og Zornig og Stemmer på Kanten havde end ikke søgt om pengene endnu.

Vilhelmsen fordoblede derefter puljen til to millioner kroner, så Stemmer på Kanten kunne få den ene million mens en række andre ansøgere kunne dele den anden million.

Stemmer på Kanten har fået stor ros for at bidrage til, at mange udsatte borgere, der normalt sjældent stemmer, rent faktisk satte deres kryds ved kommunalvalget i november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx