Af Julie Bülow - 16/01-16 14:19

Bekymret Birthe Rønn: Venstre er i frit faldBekymret Birthe Rønn: Venstre er i frit fald

Venstres tidligere integrationsministr Birthe Rønn Hornbech er bekymret over, at endnu en V-politiker i dag har forladt partiet.

storybild

Det bekymrer den tidligere integrationsminister, at endnu en Venstrepolitiker har forladt partiet. (Billede: Polfoto)

Det vækker bekymring hos tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, at endnu en Venstre-politiker i dag har forladt partiet. Det siger hun til TV 2.

ENDNU EN: Kritisk Venstre-profil giver op og bliver radikal
ENDNU EN: Kritisk Venstre-profil giver op og bliver radikal

Michael Gatten, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation, har i dag meldt sig under fanerne hos Radikale Venstre. Han er den femte i rækken, der forlader Venstre i løbet af de seneste fire måneder som følge af utilfredshed med regeringspartiets linje i udlændingepolitikken.

- Jeg synes det begynder at ligne et parti i frit fald. Jeg mener, Lars Løkke Rasmussen må lytte til det, der er begrundelsen – og som vi er en stor del i og uden for Venstre, der siger – nemlig at vi ikke kan føre den menneskefjendske flygtningepolitik, vi gør nu, siger Birthe Rønn Hornbech til TV 2.

Michael Gatten begrundede tidligere lørdag sit partiskifte over for TV 2:

- Bussen har taget en kæmpe højredrejning, og nu synes jeg det er på tide at trykke stop og stå af. Jeg er træt af at have kroniske sår på knæskallerne af at ligge på knæ for Dansk Folkeparti, sagde han.

V-bagland i hårdt angreb på regeringens udlændingepolitik
V-bagland i hårdt angreb på regeringens udlændingepolitik

En melding, der ifølge Birthe Rønn Hornbech slet ikke giver anledning til refleksion i Venstre.

- Lars (Løkke Rasmussen, red.) bliver nødt til at lytte – både til baglandet og andre. Det nytter ikke noget, at Venstre tror, man kan overhale Dansk Folkeparti højre om, for hver gang, Venstre skærper tonen og politikken, kræver Dansk Folkeparti bare mere, siger hun og bemærker, at partiets nye retsordfører Peter Kofod Poulsen allerede har lært at kræve mere.

Endnu et eks-folketingsmedlem melder sig ud af Venstre
Endnu et eks-folketingsmedlem melder sig ud af Venstre

- Når han udtaler sig, er det plus moms. Og sådan vil det være uanset hvor meget Venstre forsøger at slægte Dansk Folkeparti.

Birthe Rønn Hornbech konstaterer også, at den stramme linje ikke vil virke.
- Danmark har ingen allierede i EU. Det vil betyde, at vi får flere flygtninge. Hvis målet har været at få færre asylsøgere, så er det løb kørt for længst. Der er kun én løsning, og den er europæisk, fastslår hun.

Selv om hun selv instituerer på at blive og kæmpe, forstår hun sådan set godt dem, der kaster håndklædet i ringen.

- Hvis man ikke oplever, at der bliver lyttet, og man ikke oplever, at man kan gøre en forskel i Venstre for at få partiet på sporet igen, så kan jeg godt forstå, at man vælger at gå. Jeg kan bare ikke gå til Radikale Venstre. Jeg bliver og kæmper og siger min mening, for jeg ved, at der er mange i Venstre, der er enig med mig, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx