Af - 06/10-16 18:02; Opdateret: 06/10-16 18:45

Over spærregrænsen: Nye Borgerlige klar til FolketingetOver spærregrænsen: Nye Borgerlige klar til Folketinget

Pernille Vermund og Nye Borgerlige står til at få 3,0 procent af stemmerne i ny vælgermåling.

storybild

Nye Borgerlige er nu officielt opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. (Billede: scanpix/arkiv)

Nye Borgerlige har i dag fået Indenrigsministeriets blå stempel og er nu officielt opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, og hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev valg i dag, ville det purunge parti med partiformand Pernille Vermund i spidsen rykker ind i Folketinget med en opbakning på 3,0 procent af stemmerne.

Fremskridtspartiet trækker sig for Nye Borgerlige
Fremskridtspartiet trækker sig for Nye Borgerlige

Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress. Nye Borgerlige får som ønsket partibogstavet D på stemmesedlen, og partiet melder sig ifølge næstformand Peter Seier Christensen klar til et valg her i efteråret.

- Vi har fuld fart på i øjeblikket med at forberede os på valg. Vi har meget stor medlemstilgang. Vi har fået over 500 medlemmer, siden vi anmeldte partiet for to uger siden. Så vi er oppe på 2600 medlemmer nu, siger han til Ritzau og understreger, at han er overbevist om, at Nye Borgerlige kommer over spærregrænsen ved næste valg.

Nye Borgerlige sluger DF-vælgere i hobetal
Nye Borgerlige sluger DF-vælgere i hobetal

Rød og blå blok står til at få præcis 50 procent af stemmerne hver. Blå blok indkasserer imidlertid et stemmespild på 1,0 procent, da Kristendemokraterne ikke klarer spærregrænsen på to procent. Dermed står Mette Frederiksen (S) i denne måling til at indtage Statsministeriet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx