Af - 18/01-16 20:26

Sexlegetøj, gebisser og en død varan - det er nogle af de ting, vi skyller ud i toilettetSexlegetøj, gebisser og en død varan - det er nogle af de ting, vi skyller ud i toilettet

1,4 millioner kilo skidt og skrammel finder Biofos hvert år i deres rensningsanlæg. Flere bruger toilettet som skraldespand, og det er der kommet nogle finurlige fund ud af.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de ting, som bliver skyllet ud i toilettet. Kilde: VandCenterSyd, (Fyn) Aarhus Vand (Aarhus) og Biofos (København).

Hvad gør du af det løse hår på din børste? Og hvor sender du dine brugte vatpinde og tamponer hen? Toilettet eller skraldespanden?

Flere danskere skyller disse ting i toilettet. Ja faktisk er der rigtig mange, der bruger toilettet som en skraldespand.

Det fortæller kommunikationschefen fra selskabet Biofos, der tager hånd om det brugte vand fra omkring 1,2 million indbyggere i hovedstadsområdet.

- Næsten alt, hvad der kan skylles ud i toilettet, bliver skyllet ud. Vi kan blive ved med at oplyse om, hvad du må og ikke må skylle ud i toilettet, men vores opfattelse er, at det ikke overholdes, fordi det er meget bekvemt, når noget kan forsvinde med ét tryk, siger kommunikationschef for Biofos, Stig Dalum.

Han påpeger, at det kun er afføring, tis og toiletpapir, der må skylles ud i toilettet.

WTF: 'Onani-boks' skal hjælpe mænd med at stresse af
WTF: 'Onani-boks' skal hjælpe mænd med at stresse af

På rensningsanlæggene fjerner Biofos hvert år 1,4 millioner kilo skidt og skrammel fra ristene, som de sender videre til forbrænding. Men der er en genstand, som på irriterende vis kan undslippe ristene på Biofos' rensningsanlæg:

Vatpinde er vi rigtig trætte af. Det skyldes, at de er så smalle, at de kan kan skylles igennem ristens 5-8 millimeter tynde huller, hvis de altså ikke ligger på tværs.
Det siger Stig Dalum.

Brandvæsen advarer mod dette sexlegetøj
Brandvæsen advarer mod dette sexlegetøj

Det er ikke kun Biofos' arbejdsbyrde, som du skal tage hensyn til, næste gang du slipper af med en vatpind ved at komme den i toilettet. Hvis du bruger toilettet som skraldespand, kan du nemlig ende med selv at bøde for det. Bogstavlig talt.

- Der kan gå flere kilometer, før dit eget kloaksystem bliver forenet med det fælles system. På den strækning kan snavset godt nå at sætte sig fast i rørene. Mange boligejere oplever, at de må betale en VVS'er for at skille deres rør ad, fordi noget skidt og snavs har sat sig fast i kloaksystemet, siger Stig Dalum.

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen, hvis du vil se hvilke finurlige ting, danskerne smider i toilettet - foruden toiletpapir, tis og afføring.

Sådan tjekker du nemt, hvor gamle dine æg er
Sådan tjekker du nemt, hvor gamle dine æg er

LÆS OGSÅ: Derfor suges forhænget til kroppen i badet

LÆS OGSÅ: Heltedåd: Hoppede i det iskolde vand og reddede Bølles liv

LÆS OGSÅ: LISTE: Nemt ved at blive stresset? Tag ikke disse 29 jobs!

LÆS OGSÅ: GALLERI: Her er 12 Hollywood-stjerner som IKKE ældes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx