Af - 01/12-15 10:57; Opdateret: 01/12-15 13:44

Folder eller krøller du toiletpapiret? Dette virker bedstFolder eller krøller du toiletpapiret? Dette virker bedst

Danskerne har i en ny undersøgelse afsløret, om de folder eller krøller toiletpapiret, når de tørrer sig. Få svaret her og få samtidig en eksperts vurdering af, hvad der virker bedst.

Bildstrecke im Grossformat »

En ting er, hvordan du tørrer dig, men hvis du også synes, din afføring lugter lige lovlig meget, så kan du her få til, hvordan du mindsker lugten her.

Du har lige tisset. Du sidder stadig på toilettet og rækker nu ud efter toiletpapiret. Du river fire-fem stykker toiletpapir af rullen. Men hvad der sker herefter? Ja, det er danskerne ikke helt enige om.

15 procent krøller deres toiletpapir, mens 76 procent folder det, når de skal tørre sig. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress.

Men hvilken metode virker bedst i forhold til at få tørret sig mest grundigt?

- Når toiletpapiret er krøllet, så får du ikke en god overflade at rense med. Det er bedst, at overfladen er jævn, og det er den, når du folder toiletpapiret, siger Gerd Johnsen, der er specialsygeplejerske, og som har 33 års erfaring med alle former for afføringsproblemer på sygehuse, i kommuner og privat praksis.

Danskernes dom: Sådan skal toiletpapiret hænge
Danskernes dom: Sådan skal toiletpapiret hænge

Fra en miljømæssig vinkel mener hun også, at man bør folde papiret. Sådan kan man nemlig folde papiret endnu engang, efter man har tørret sig første gang, og så kan papirsbunken altså bruges to gange.

Hun forklarer dog, at du får tørret dig bedst, hvis du gør papiret lidt vådt.

- Hvis du har en meget tynd afføring, kan det sprøjte ind i røvhullets folder. For at få renset alle krøllerne i huden fri for afføring kan det være nødvendigt at gøre det foldede papir vådt, siger Gerd Johnsen.

Flyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundest
Flyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundest

Førhen har der dog været en god mening med, at folk krøllede toiletpapiret:

- I gamle dage havde man noget meget hårdt toiletpapir, nærmest som sandpapir, og det krøllede man for at blødgøre papiret, siger professor Susanne Knøchel, der er formand for Rådet for Bedre Hygiejne.

Det der sker, når du krøller papiret, er, at du bryder fibrene i papiret, og derfor bliver det mere blødt, fortæller Gerd Johnsen ligeledes.

Hver femte laver ikke stort på arbejdspladsen
Hver femte laver ikke stort på arbejdspladsen

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke tisse i badet

LÆS OGSÅ: Så mange danskere skider for åben dør, når deres partner er hjemme

LÆS OGSÅ: Derfor rumler din mave!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx