Af - 24/04-14 18:49

Dansk stjerneforfatter: Sønderjylland skal være tysk - folkeafstemning, takDansk stjerneforfatter: Sønderjylland skal være tysk - folkeafstemning, tak

Det var en tragedie, da Sønderjylland igen blev dansk efter en folkeafstemning i 1920, mener forfatteren Erling Jepsen. Han foreslår nu en ny folkeafstemning.

storybild

Den succesfulde forfatter Erling Jepsen mener, at hans hjemstavn bør høre til Tyskland - ikke Danmark. (Billede: Polfoto/Søren Østerlund/arkiv)

- Krigen i 1864 bliver anset for at være et ar på Danmarks sjæl. Men ud over de mange døde var det slet ikke en tragedie, at Sønderjylland blev en del af det Østrig-Preussiske rige i 1864. Det var en tragedie, da Sønderjylland igen blev dansk i 1920.

Forfatter: Slaget ved Dybbøl forklarer dagens Danmark
Forfatter: Slaget ved Dybbøl forklarer dagens Danmark


Så klar er meldingen fra den sønderjyske stjerneforfatter Erling Jepsen i et interview med Jyllands-Posten i anledning af 150-året for netop krigen mellem Danmark og Preussen i 1864.

- Der er en følelse af forsmåethed i Sønderjylland. Det er jo de tyske turister, der afholder det hele fra at gå neden om og hjem, imens de danske myndigheder lukker uddannelsesinstitutioner på stribe, tilføjer Jepsen, der nok er mest kendt for romanen 'Kunsten at græde i kor', der er blevet filmatiseret med stor succes.

Her er traileren til DR's nye storsatsning
Her er traileren til DR's nye storsatsning


Erling Jepsen mener, at sønderjyderne bør have mulighed for at stemme om, hvor de helst vil høre til - Danmark eller Tyskland - og tror, at resultatet ville blive Tyskland, hvis en sådan folkeafstemning kom på tale.

Hvad mener du - bør Sønderjylland igen høre til Tyskland, eller er forslaget om en folkeafstemning helt skudt ved siden af? Skriv din mening i kommentarfeltet længere nede på siden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx