Af - 07/03-15 23:07; Opdateret: 07/03-15 23:17

Kronisk syg toårig nægtet adgang til biograf: Man skal selv gå indKronisk syg toårig nægtet adgang til biograf: Man skal selv gå ind

Mor og datter havde glædet sig til at se 'Svampebob' i Arkaden i Aalborg, men blev afvist, fordi datteren ikke selv kunne gå ind i biografsalen.

storybild

Lilli er godt beskæftiget restauranten efter den ubehagelige episode. (Privatfoto)

- Jeg forsøgte at holde tårerne tilbage, men jeg kunne ikke.

Sådan fortæller Michelle Silje Bagger, hvordan hendes reaktion var, efter at biografen i Kennedy Arkaden i Aalborg havde fortalt den 23-årige mor, at datteren Lilli på to år og seks måneder ikke måtte tage i biografen af den ene årsag, at datteren ikke kunne gå ind i biografen selv.

- Hun kan ikke selv gøre for, at hun er mindre motorisk udviklet end andre børn på hendes egen alder. Hun lider jo af den kroniske sygdom cystisk fibrose, siger den frustrerede mor, der samtidig fortæller, at det var en dag, som både mor og datter havde set frem til i lang tid.

- Vi havde planlagt i et stykke tid, at vi skulle i biografen for første gang og have en mor-datter-dag. Min datter har forelsket sig i filmen 'Svampebob - en rigtig landkrappe', derfor havde vi set en masse 'Svampebob'-film inden turen, og jeg havde forklaret hende, hvordan det var at tage i biografen.

- Men da jeg går hen for at hente de reserverede billetter og spørger, hvor jeg skal stille barnevognen, der siger ekspedienten, at hun slet ikke tror, at vi må komme ind, fordi min datter er for lille. Men man skal være to år for at må tage i biografen, så det er jo ikke noget problem, når min datter er ældre end det, fortæller 23-årige Michelle Silje Bagger.

Ekspedienten kan dog ikke tage stilling til, om de må få lov til at tage i biografen. Derfor bliver det bedt om at tage elevatoren op for at snakke med personen, der kan tage beslutningen.

- Vi tager op med elevatoren, og jeg får sagt til ham med et smil; 'sikke et postyr for en tur i biografen? Herefter kigger han bare på mig og siger, at vi ikke kan få lov til at komme ind, fordi min datter er for lille. Men jeg siger til ham, at hun er ældre end to år, forklarer moderen og uddyber:

- Det er han ligeglad med og fortæller mig, at hun stadig er for lille og i øvrigt selv skal kunne gå ind i biografen. Jeg når kun at sige, at min datter er alvorlig syg, hvortil han afbryder og svarer i meget hård tone, at sådan er reglerne. Jeg fortæller ham, at jeg synes, det er noget svineri.

Michelle Silje Bagger bliver meget berørt af situationen og synes, det er en meget respektløst og ydmygende situation, hun selv og ikke mindst datteren er blevet udsat for.

- Min datter kan selvfølgelig godt mærke, at jeg er berørt af det hele og siger til mig, mens hun er meget ked af det, at vi skal se 'Svampebob'. Men jeg forklarer hende, at det kan vi ikke i dag.

De vælger at tage hen på en restaurant for at spise og have deres mor-datter-dag som aftalt. Men efter episoden er kommet på afstand, der frygter moderen, hvad hendes datter ikke kan blive udsat for i fremtiden.

- Det gør mig så inderligt ked af det, og jeg kan ikke lade vær med at tænke på, hvad hun kan komme til at stå model til i fremtiden på grund af hendes sygdom.

Metroxpress har forsøgt at få en kommentar fra Kennedy Arkaden – uden held. Men lørdag aften har facebook-profilen 'Nordisk Film Biografer Aalborg' postet følgende opdatering:

'Kære allesammen,
Jeg er først for kort tid siden blevet gjort bekendt med hændelsen. Allerførst vil vi lægge os fladt ned og sige UNDSKYLD.
Først og fremmest til Michelle og hendes datter. Det var ikke en på nogen måde rimelig behandling, og vi beklager meget. Jeg har endnu ikke kunnet få fat i de implicerede medarbejdere, men ansvaret er selvfølgelig vores, og jeg vil straks i morgen prøve at få klarlagt forløbet.
Og jeg vil selvfølgelig også straks i morgen kontakte Michelle og direkte undskylde overfor hende og finde en måde at vise vores beklagelse på. Og internt vil vi se på, hvorledes vi fremadrettet undgår en lignende kedelig sag.
Boye Elimar
Biografdirektør NFB Aalborg'

Michelle Silje Bagger ser frem til at høre fra Boye Elimar søndag, men hun er meget i tvivl omkring, om en undskyld kan bruges til noget:

- Det kan ikke fjerne den episode, som vi har været udsat for, ved at give en undskyldning. Det har virkelig mærket os. Derfor tror jeg også, at vi vælger et andet sted for at se vores film i fremtiden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Regnskab afslører: Dansk firma solgt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx