Af - 19/08-15 17:38

Mogens Camres Twitter-profil lukket efter racistisk tweetMogens Camres Twitter-profil lukket efter racistisk tweet

DF-politikeren Mogens Camre slettede ikke tweet, efter det tirsdag blev dømt til at være racistisk. Nu er hans profil blevet lukket.

storybild

Mogens Camre er idømt en bøde på grund af et racistisk tweet om muslimer. (Billede: Polfoto)

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Gladsaxe Byråd, 79-årige Mogens Camre, blev tirsdag idømt 8.000 kroner i bøde, for et racistisk tweet fra 24. juli 2014.

Han blev dømt efter straffelovens § 266b, også kendt som racismeparagraffen.

Mogens Camre dømmes for racisme
Mogens Camre dømmes for racisme

Teksten lød:

'Om Jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.'

Han erklærede sig på stedet uenig i dommen og ankede til landsretten, og efterfølgende erklærede Dansk Folkeparti, at dommen ikke får konsekvenser for Camre fra partiets side.

- ...det (er) en af de her sager, hvor vi med det samme, da det kom frem, bad Mogens om at fjerne det, ændre det og beklage det, og det gjorde han med det samme. Allerede på det tidspunkt, da han havde gjort det, var sagen ude af verden for vores vedkommende, sagde Søren Espersen, næstformand i Dansk Folkeparti, tirsdag til DR.

Qvortrup: Landsbytosserne er livsfarlige for DF
Qvortrup: Landsbytosserne er livsfarlige for DF

Men stik imod Søren Espersens udtalelser, var tweetet aldrig blevet slettet. Det lå sent tirsdag aften stadig på Mogens Camres Twitter-profil.

Siden er den kontroversielle politikers Twitter-profil helt blevet slettet. Han er dog stadig aktiv på Facebook, hvor han højlydt brokker sig over dommen:

Flere har rejst spørgsmålet om hvad der egentlig står i § 266b som ofte omtales som "racismeparagraffen.Paragraf 266b...

Posted by Mogens Camre on Wednesday, August 19, 2015

Camre undskylder
Camre undskylder "uheldig" statusopdatering om race

Mogens Camre skriver blandt andet, at han ønsker racismeparagraffen afskaffet.

'Jeg kan derfor kun notere, at paragraffen i dag er blevet de kulturradikale og venstreorienterede klassers værktøj til at søge at lukke munden på enhver, der påpeger problemer med indvandringen fra en fremmed kultur. Paragraffen bør selvfølgelig afskaffes', skriver han på Facebook.

Politiker i modvind: Kommenterede journalist og politikers hudfarve
Politiker i modvind: Kommenterede journalist og politikers hudfarve

Mogens Camre er før blevet sigtet efter racismeparagraffen, som også dækker propagandavirksomhed. Det skete efter en tale til Dansk Folkepartis folkemøde i 2001, hvor han sagde:

'Alle Vestens lande er infiltreret af muslimerne - nogle af dem taler pænt til os, mens de venter på at blive nok til at få os fjernet'.

Hverken Søren Espersen eller Mogens Camre har ønsket at udtale sig i forbindelse med denne artikel. Det vides derfor ikke, om det er Camre selv, Twitter eller en tredjepart, som har slettet hans Twitter-profil.

LÆS OGSÅ: DF i retten for 'krænkende annonce'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx