Af - 06/08-14 17:22; Opdateret: 06/08-14 17:34

Stor indsamling slut: I morgen går Jespers største drøm i opfyldelseStor indsamling slut: I morgen går Jespers største drøm i opfyldelse

Jesper Sørensen, der blev kendt som ”Drengen i den gamle krop” i en TV 2-dokumentar, får torsdag opfyldt sin største drøm efter donationer på mere end en halv million kroner.

storybild

16-årige Jesper Sørensen. (Billede: Jesper Sørensen/Facebook)

Han er normalt den eneste dreng i Danmark med den sjældne sygdom progeria, der får en menneskekrop til at ældes op til 10 gange hurtigere end normalt.

Men torsdag får 16-årige Jesper Sørensen opfyldt sin største drøm, når han får selskab af 17 andre børn med progeria til det store af Progeria Family Circle-træf i Nordjylland.

Jesper - Drengen i den gamle krop - har aldrig været tættere på at få sin største drøm opfyldt
Jesper - Drengen i den gamle krop - har aldrig været tættere på at få sin største drøm opfyldt

Det sker takket være en indsamlingskonto, som i dag lukkede med et beløb på over 530.000 kroner.

Det skriver TV 2/Nord.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at så mange har støttet op om det, siger Karen Bering, der er eventmanager ved TV 2/Nord og har været med til indsamlingen og planlægningen af træffet.

Danmarks dreng med den gamle krop: Sådan har Jesper det i dag
Danmarks dreng med den gamle krop: Sådan har Jesper det i dag

Jesper Sørensen blev kendt som ”Drengen i den gamle krop” i en TV 2-dokumentar tilbage i 2008. Indsamlingen for at opfylde hans store drøm har været i gang siden februar, og målet var 300.000 kroner.

De mange ekstra kroner betyder, at der ikke kun er penge til fem uforglemmelige dage for de 18 børn, men en del af beløbet går også videre til næste års træf et sted i Europa.

Den amerikanske dreng med den gamle krop er død
Den amerikanske dreng med den gamle krop er død

Og børnene og deres familier, der kommer fra lande fra Portugal til Sverige, kan se frem til en på opleveren. Programmet for de kommende dage byder nemlig både på gokart-ræs, is på stranden i Blokhus og en tur i Fårup Sommerland.

- De har masser af fritid, så de kan hygge og slappe af. De ser jo kun hinanden én gang om året, så der skal være tid til snak, siger Karen Bering til TV 2/Nord.

Progeria Family Circle-træffet slutter mandag med en stor fest, hvor de 18 børn får en halskæde med deres fingeraftryk i sølv til minde om mødet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx