Af Lars Dinesen - 30/04-15 20:12

Nye kampvogne: Milliardinvestering giver 300 job på FynNye kampvogne: Milliardinvestering giver 300 job på Fyn

Det fynske firma Falck Schmidt Defence Systems skal hjælpe med produktionen af mere end 200 nye kampvogne.

storybild

Arkivfoto af en tidligere Piranha-model (Billede: Polfoto/Hage Toke)

Det forventes, at op mod 300 nye arbejdspladser bliver skabt på Fyn, når det danske militær skal have nye pansrede mandskabsvogne. Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse

Forsvaret investerer mellem tre og fem milliarder kroner på mere end 200 nye kampvogne, der skal leveres af den internationale koncern General Dynamics.

Koncernen er blevet udvalgt i konkurrence med fire andre producenter, og den danske virksomhed Falck Schmidt Defence Systems, der ligger i Odense, er blevet valgt som General Dynamics' samarbejdspartner i Danmark.

Derfor forventes det, at der bliver skabt omkring 300 nye arbejdspladser hos den danske samarbejdspartner i Odense og dennes underleverandører.

Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner
Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner

Derudover forventes det, at ordren vil betyde en omsætning på over 100 millioner kroner for Falck Schmidt Defence Systems.

Selvom der bliver brugt mange penge på den nye investering, mener direktør for forsvarsindustrien i Danmark, Frank Bill, at de mange kroner er godt givet ud.

- De nye mandskabsvogne er naturligvis først og fremmest godt nyt for soldaterne, der får moderne vogne, som blandt andet giver dem en optimal beskyttelse, når de er ude i missioner, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Minister: De ældre skal blive længere i job
Minister: De ældre skal blive længere i job

De nye vogne, der får navnet Piranha 5, skal erstatte de nuværende køretøjer af typen M113. Det forventes, at de første nye vogne står klar næste år, og at de alle er leveret inden for de næste fem år.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) glæder sig over udsigten til nye køretøjer.

Studerende dumper studietids-reform: Vi bliver stressede
Studerende dumper studietids-reform: Vi bliver stressede

- Med Piranha 5 har vi fundet den pansrede mandskabsvogn, der bedst kan løse Forsvarets opgaver i fremtiden, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Piranha 5-vognene skal efter planen benyttes af det danske forsvar de næste 30-40 år.

LÆS OGSÅ: Nu kan du søge job med en selfie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx