Af - 07/12-15 04:00

Passagerer går glip af millioner i erstatningPassagerer går glip af millioner i erstatning

Kun halvdelen af de togrejsende ved, at de har ret til erstatning ved forsinkelser. Det skyldes manglende information, som betyder, at passagererne går glip af millioner af kroner, lyder kritikken. Transportministeren går nu ind i sagen.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis toget er forsinket en halv time, har du mulighed for erstatning.

Det ved kun hver anden togpassager, viser en ny undersøgelse fra Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, og dermed går de rejsende glip af millioner af kroner.

DSB udbetalte i 2014 knap seks millioner kroner i godtgørelse. Det er milevidt fra de mellem 12 og 40 millioner kroner, som togselskabet forventede at bruge om året, da rejsetidsgarantien blev indført i 2006.

Ifølge direktør i Forbrugerrådet, Lars Pram, hænger det lave erstatningsbeløb sammen med, at DSB og de andre togselskaber ikke informerer deres kunder tilstrækkeligt.

Ny køreplan smadrer pendleres arbejdsliv
Ny køreplan smadrer pendleres arbejdsliv

- Med det lave kendskab og den ringe information, der gives om rejsetidsgarantierne, så vurderer vi, at passagererne kunne have fået flere millioner udbetalt i erstatning, hvis togselskaberne informerede bedre, siger han.

Lone Kaufmann pendler mellem Falster og København, men møder aldrig oplysninger om erstatning.

- Det får vi ingen oplysninger om. Hvis der er forsinkelser, får man heller intet at vide, siger hun.

Transportminister Hans Christian Schmidt går nu ind i sagen.

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at passagererne ikke har ordentligt kendskab til deres rettigheder. Folk skal vide hvilke rettigheder, de har, og det må jeg bare sige, at det ser ikke ud til at være tilfældet, som det er nu. Det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med, siger Hans Christian Schmidt og fortsætter:

- Jeg ser gerne, at der kommer plakater op med oplysninger om rejsetidsgaranti på alle stationer. Derfor vil jeg nu tage et møde med DSB og bede dem om at få løst problemet, siger ministeren.

DSB: Vi har ikke gemt informationer af vejen
DSB har ikke forsøgt at skjule, at deres kunder kan få erstatning ved forsinkelser, lyder det fra chef for forretningsudvikling, Aske Wieth-Knudsen.

- Det er ikke sådan, at vi har gemt det af vejen eller puttet med det på dsb.dk, siger DSB-chefen.

DSB i klagestorm over spejlglatte perroner: Det er jo livsfarligt
DSB i klagestorm over spejlglatte perroner: Det er jo livsfarligt

- Vi tager det alvorligt, når kundeundersøgelser viser, at kendskabet til rejsetidsgarantien en faldet fra 88 til 54 procent. Det betyder, at vi vil kigge på, hvordan vi kan forbedre informationen på det her område. Vi planlægger en plakatkampagne på alle stationer,og så vil vi på længere sigt øge informationen i forbindelse med salg af billetter, siger Aske Wieth-Knudsen og fortsætter:

- Det har været vores tilgang at informere, når kunderne har haft brug for det – eksempelvis i forbindelse med de store sporarbejder og efterårets løvfald. Men nu øger vi bredt den generelle information.

- Til de kritiske kunder vil jeg sige, at i DSB kompenserer vi bedre, end EU-forordningen siger, fordi vi giver kompensation efter bare 30 minutter, hvor EU-kravene først gælder ved én times forsinkelse.

Togbøder forældes af Skats manglende inddrivelse
Togbøder forældes af Skats manglende inddrivelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx