Af Jens Anton Havskov Hansen - 07/11-17 13:12

Højesteret: Frigg og Marley skal aflivesHøjesteret: Frigg og Marley skal aflives

De to hunde Frigg og Marley skal dø ved aflivning.

storybild

Det har Højesteret netop afgjort i en dom i den yderst principielle sag om de to fynske blandingshunde, som måske/måske-ikke har en lille snert af ulovlig race i sig.

Frigg og Marley blev konfiskeret af betjente fra Fyns Politi for tre år siden, efter at en nabo havde anmeldt hundene som værende blandt de 13 racer, der siden 2010 med indførelsen af hundeloven blev gjort ulovlige i Danmark.

Men ejerne Anders Bruun og Søren Bruun fra Odense har hele tiden fastholdt, at der ikke er ulovligt blod i Frigg og Marley, som er fra februar 2014 og af samme kuld.

Opdrætteren fastholder ligeledes, at hundenes mor er en blandingshund og faderen en omstrejfende labrador retriever. Og altså dermed lovlige.

Men politiet mener – alene ud fra udseendet - at hundene indeholder minimum én procent gen-materiale fra den ulovlige muskelhunderace american staffordshire.

Og nu har Højesteret altså slået fast, at det er politiet og anklagemyndigheden, som har lovgivningen – hundeloven - på sin side.

I modsætning til stort set alle andre love er netop hundeloven skrevet, så der er omvendt bevisbyrde, så det er hundeejeren selv, der skal bevise sin uskyld. Og ikke anklagemyndigheden, der skal lægge fældende beviser frem foran dommerne i en retssal.

Det er Foreningen Fair Dog, som på vegne af de to odenseanske hundeejere har ført den principielle sag ved først Østre landsret og senest Højesteret og med statens advokat, kammeradvokaten, på den anden side.

Da Østre Landsret i første omgang i fjor afsagde en dødsdom over Frigg og Marley, ankede Foreningen Fair Dog afgørelsen, da sagen er principiel og har indflydelse på tusindvis af hundeejere herhjemme. Men uden held. Frigg og Marley skal aflives.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx