Af Ritzau/Anders Malling Beck - 12/01-15 09:56; Opdateret: 12/01-15 12:31

- Det er fuldstændig uacceptabelt- Det er fuldstændig uacceptabelt

Broen var natten til søndag stormlukket. Flere hundrede blev holdt tilbage, mens kronprinsens bil krydsede den.

storybild

(Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Mens flere hundrede andre billister blev holdt tilbage, kørte kronprinsens bil over en stormlukket storebæltsbro natten til søndag, efter at kronprinsen havde været til sportsgalla i Herning.

Det bekræfter Sund og Bælt over for Ritzau.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at nogen tillader nogen, i dette tilfælde kronprinsen, at køre over broen, når den er lukket. Det forstår jeg ikke, kan finde sted, siger Leo Larsen, der er direktør for Sund og Bælt.

Stormen Egon bragte lørdag vindstød op til orkanstyrke, hvilket lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen. Det betød lange ventetider, da broen blev lukket lørdag formiddag og først åbnede klokken fire lørdag nat.

Kronprinsens bil krydsede broen natten til søndag omkring klokken tre, viser overvågningsbilleder.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at den tilladelse er givet, hvem end den er givet af. Jeg tror ikke, det er de lokale politikredse, det må være PET, der har givet tilladelsen.

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre over broen, når den er stormlukket. Beslutningen om lukning er truffet af politiet og os af hensyn til færdselssikkerheden, siger Leo Larsen.

Sund og Bælt bekræfter, at kronprinsens bil med nummerpladen "Krone 7" krydsede broen, men om kronprinsen sad på bagsædet, kan ikke bekræftes.

- Bilen var ledsaget af politi med blå blink og det hele frem til broen, og det gør man nok ikke i en tom bil. Det må være ret sikkert, at kronprinsen var med, siger Leo Larsen.

Ifølge Lene Gebauer Thomsen, der er Kommunikationschef hos Sund og Bælt, vil man ikke udlevere overvågningsbilleder af hændelsen.

- Vi udleverer kun de billeder ved en dommerkendelse, siger hun til Metroxpress.

Hun slår samtdig fast, at vindforholdene i nattetimerne gjorde det farligt at krydse broen.

- Der var kraftige vindstød på op mod 30 meter i sekundet henover natten. Vi lukker broen ved 25 meter i sekundet, tilføjer hun.

Kronprinsen var lørdag til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt. Efter nattens festligheder kørte kronprinsen angiveligt mod København igen.

Ifølge kongehusets kalender er næste punkt på dagsorden for kronprinsen VM i herrehåndbold i Qatar den 15. januar.

Flere vidner siger til BT, at de så kronprinsens bil krydse broen natten til søndag. Ifølge dagbladets oplysninger blev "Krone 7" efterfulgt af en firehjulstrækker, som kan være sikkerhedsvagter.

Metroxpress afventer en kommentar fra Kongehuset.

LÆS OGSÅ: Øjenvidner: Kronprinsen trodsede spærret Storebæltsbro

LÆS OGSÅ: Kronprinspar investerer folkegave i tobaksgigant

LÆS OGSÅ: Politiet vil have svar fra hoffet om kronprinsens storebælttur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx