31/10-14 06:24

Flere tusinde mangler: Går du også glip af tilskud til din medicin?Flere tusinde mangler: Går du også glip af tilskud til din medicin?

En simpel ansøgning fra lægen ville sikre folk tilskuddet.

storybild

(Billede: Polfoto/Genrefoto)

Staten sparer hvert år 22 millioner kroner, fordi fire ud af 10 patienter med et stort medicinforbrug ikke søger om at få det såkaldte kronikertilskud, skriver Jyllands-Posten.

Det skyldes, at deres læge ikke har ansøgt sundhedsmyndighederne om tilskuddet, som patienter med et medicinforbrug, der har en værdi på mindst 17.468 kroner om året, kan få.

Det så du ikke på tv: Simone var stærkt plaget af smerter og fik morfin
Det så du ikke på tv: Simone var stærkt plaget af smerter og fik morfin

Pandaer: Medicin? Nej vi vil da hellere lege, Hr. Dyrepasser
Pandaer: Medicin? Nej vi vil da hellere lege, Hr. Dyrepasser

Sidste år fik næsten 54.000 danskere bevilget kronikertilskud, selv om antallet af berettigede danskere reelt var 86.000.

Det viser tal fra Sundhedsministeriet, som de hjemløses magasin Hus Forbi har søgt aktindsigt i og fortæller om i sin novemberudgave, der udkommer fredag.

Hos Danske Patienter, der er en paraplyorganisation for patientforeninger, mener man, at patienterne svigtes.

- Når 32.000 danskere, som har meget store medicinudgifter, ikke har ansøgt om at få bevilget kronikertilskud, må det skyldes et informationssvigt fra lægernes side.

- Forklaringen må være, at patienterne simpelthen ikke er klar over, at de kan få tilskud, for jeg tvivler på, at så mange syge mennesker frivilligt siger nej til at få det ekstra offentlige medicintilskud, siger formand Lars Engberg til Jyllands-Posten.

Norge tøver med at købe ebolamedicin af etiske årsager
Norge tøver med at købe ebolamedicin af etiske årsager

Verden er løbet tør for ebola-medicin: Norsk kvinde får det sidste
Verden er løbet tør for ebola-medicin: Norsk kvinde får det sidste

Kronikertilskuddet lægger i praksis et loft over patientens egne udgifter til medicin, og det betyder, at en person højst kan komme til at betale 3.775 kroner om året for tilskudsberettiget medicin.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) lover nu at tage sagen op med lægerne.

- Det er en belastning nok i sig selv at have en kronisk sygdom, og patienterne skal ikke være bekymrede for, om de har råd til deres medicin. Derfor er det vigtigt, at de kan få det medicintilskud, de har ret til, og det bør de praktiserende læger være opmærksomme på, siger han til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx