Af - 05/10-15 14:16; Opdateret: 06/10-15 12:59

Børn overladt til sig selv: Ingen hjælp til flygtninge i KøbenhavnBørn overladt til sig selv: Ingen hjælp til flygtninge i København

Når flygtninge stiger af toget på Københavns Hovedbanegård, får de i øjeblikket ingen organiseret hjælp. Det går blandt andet ud over uledsagede flygtningebørn som 16-årige Shakir.

storybild

16-årige Shakir (med ryggen til) er flygtet alene fra Syrien, hvor hans far og storebror er blevet dræbt. Han blev selv skudt i benet inden det lykkedes ham at flygte fra de ødelagte land. (Foto: David Andersen)

Der er hverken politi, læger eller nødhjælpsorganisationer til stede på Københavns Hovedbanegård til at hjælpe de mange flygtninge, som stadig ankommer med tog til hovedstaden.

- Vi er i dialog med politiet, og ser hele tiden på behovet for, om vi er til stede. Vores vurdering er, at der ikke er behov for os på nuværende tidspunkt, siger Tina Donnerborg, chef for Røde Kors’ kommercielle aktiviteter, til metroxpress.

‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’
‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’

Men det er ikke godt nok, mener debattør og tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig.

- Det ryster og forarger mig, at der ikke er organiseret hjælp til disse dybt traumatiserede mennesker. Især uledsagede børn har vi en pligt til at hjælpe. Om det så bare er en enkelt person med vest på, der uddeler vand og får taget hånd om mennesker med fysiske problemer, siger Lisbeth Zornig til metroxpress.

Hjerteskærende billeder deles på nettet: Hvor er mine børn?
Hjerteskærende billeder deles på nettet: Hvor er mine børn?

Metroxpress har de seneste dage fulgt flygtningestrømmen på Hovedbanegården, og har blandt andet mødt 16-årige Shakir.

En mut og rædselsslagen ung mand, der ikke vil have sit ansigt fotograferet af frygt for at blive sendt tilbage til Syrien, hvor både hans far og storebror er blevet dræbt i borgerkrigen.

Da han ankom til København, var der ingen til at hjælpe ham videre til Oslo, hvor han håber på at møde sin farbrors søn - det eneste familiemedlem, han har i den vestlige del af verden, siger drengen til metroxpress ved hjælp af en tolk.

Til alt held blev han fundet af den lille gruppe frivillige, som er tilbage på Københavns Hovedbanegård. De gav ham mad, en seng at sove i, og hjalp ham med at købe togbillet og komme med det rigtige tog næste morgen.

90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning
90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning

Ifølge Rigspolitiet er der kommet knap 20.000 flygtninge til Danmark i løbet af de seneste tre uger.

DSB oplyser til metroxpress, at man fortsat ikke ønsker frivillige på Københavns Hovedbanegård, der hjælper flygtninge videre. Det står i modsætning til jernbanerne i både Sverige og Tyskland, som samarbejder med nødhjælpsorganisationer for at hjælpe flygtninge.

Hvis du vil gøre en forskel for flygtninge i Danmark, så gå ind på vores Facebook-gruppe ‘Hjælp en Flygtning’ hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har.

16-årige Shakir har mistet både sin far og storebror i Syrien. Nu er han flygtet alene til Europa. Han har et skudsår i...

Posted by Hjælp En Flygtning on Monday, October 5, 2015

LÆS OGSÅ: Ahmads jobansøgning går viralt: Jeg vil give tilbage til Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx