Af Ritzau - 19/10-16 12:47; Opdateret: 19/10-16 13:33

Kommentator: DF-krise kan blotlægge et sygt partiKommentator: DF-krise kan blotlægge et sygt parti

Troels Mylenberg mener, at sagen om DF's brug af EU-midler ikke kun et problem for Morten Messerschmidt.

storybild

Der er ikke skyggen af tvivl om, at Dansk Folkepartis skandale om svindel med EU-midler er den største krise i partiets historie, mener politisk kommentator Troels Mylenberg. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Der er ikke skyggen af tvivl om, at Dansk Folkepartis skandale om svindel med EU-midler er den største krise i partiets historie.

Det mener Troels Mylenberg, der er politisk kommentator og chefredaktør for Fyens Stiftstidende.

- Jeg tvivler slet ikke på, at den her sag kommer til at ramme Dansk Folkeparti på troværdigheden. Der er ikke noget, der slår så hårdt i baghovedet, som når man bliver fanget i det, man altid skælder de andre ud om.

- Det er ubetinget den største krise, Dansk Folkeparti har stået i, siger han.

Onsdag aften sagde formand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder, at europaparlamentariker Morten Messerschmidt udtræder af partiledelsen på grund af sagen.

Med Messerschmidts exit fra partiets magtfulde koordinationsudvalg forsøger partiformanden dermed at placere hele ansvaret for de mange sager om forkert brug af EU-midler hos partiets store stemmesluger.

- Jeg tror ikke, at det kan lade sig gøre at isolere det her som et Messerschmidt-problem.

- Det her kan risikere at være noget, der blotlægger en eller anden form for grundlæggende sygdom i et meget topstyret parti, siger Troels Mylenberg.

Sagen drejer sig om op mod 500.000 kroner, som muligvis er brugt i strid med EU-Parlamentets regler. De penge har partiet nu besluttet at betale tilbage.

Der er tale om 200.000 kroner til afholdelse af to EU-konferencer, som havde sammenfald med partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015. Og ifølge reglerne er det forbudt.

Nu handler det for Dansk Folkeparti om at mindske skaderne. Og det findes der effektive midler for, mener Troels Mylenberg.

- Nu gælder det jo åbenbart bare for Dansk Folkeparti om, hvor længe partiet kan stå imod. Det gør de jo blandt andet ved ikke at tage telefonen, når journalisterne ringer og vil snakke, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx