Af - 03/09-16 18:13

Karina fra underklassen revser sin barndom: Nu står moren fremKarina fra underklassen revser sin barndom: Nu står moren frem

- Når Karina vælger at tjene penge på at skrive en bog om os, hvor jeg ikke kan genkende mig selv, så har jeg nået min grænse

storybild

Her ses et billede af Karina Pedersens klasse. Hun har blandt andet påstået, at næsten alle fra hendes barndom er på overførselsindkomst.

Moren til forfatteren bag bogen 'Helt ude i hampen - mails fra underklassen' står nu endelig frem og fortæller, at hun ikke kan genkende den forfærdelige opvækst som Karina Pedersen beretter om.

Det skriver Jyllands-Posten.

Igennem flere år har Karina Pedersen, der vokset op i et socialt boligbyggeri i Fredericia fortalt om, hvordan hun mener, at modtage sociale ydelser var en slags sportsgren for beboerne i området. Samtidig har forfatteren talt for, at man ikke hjælper samfundets svageste ved at give dem flere penge imellem hænderne.

Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse
Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse

Fredag kunne metroxpress skrive, at flere af de udlægninger som Karina Pedersen skriver om i sin nye bog 'Helt ude i hampen - mails fra underklassen' ikke kan genkendes af hverken brødre eller gamle skolekammerater.

Borgmesterens plagede ghetto er på vej mod en ny, frisk start
Borgmesterens plagede ghetto er på vej mod en ny, frisk start

Moren er blevet fremstillet som en alkoholiseret samfundsnasser, og nu står hun endelig frem overfor Jyllands-Posten. Ligesom mange andre, der optræder i bogen, så kan hun ikke genkende Karina Pedersens udlægning af opvæksten i Fredericia.

- Når Karina vælger at tjene penge på at skrive en bog om os, hvor jeg ikke kan genkende mig selv, så har jeg nået min grænse, siger den 72-årige Esther Pedersen til JP.

Aarhus får kritik: ’Mislykket indsats’ i ghettoerne
Aarhus får kritik: ’Mislykket indsats’ i ghettoerne

Desuden forklarer hun også, at selvom forfatteren holder hårdt på, at overførselsindkomster ikke er noget, der hjælper folk, så har datteren selv nydt godt af dem indirekte. Også for nylig.

- Karina var arbejdsløs, mens hun boede her. I al den tid levede hun af min pension fra staten. I seks år har hun gentaget i medierne, at man skal skamme sig, hvis man modtager en krone af staten. Hun var for stolt til selv at søge kontanthjælp, men hun levede jo for nylig af min offentlige hjælp, siger Esther Pedersen til JP.

Karina Pedersen forklarer i en mail til Jyllands-Posten, at hun skriver ud fra sine egne oplevelser, men holder dog fast i sine udlægninger af familielivet som for eksempel morens alkoholmisbrug.

LÆS OGSÅ: Nu er der 31 ghetto-områder i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx