Af - 14/11-15 09:01; Opdateret: 14/11-15 09:18

Løkke: Det er en mørk dag i EuropaLøkke: Det er en mørk dag i Europa

Statsministeren udtaler sig nu i pressemeddelelse efter angreb i Paris.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

”Vi har i løbet af aftenen og natten været vidne til et ubeskriveligt, kynisk terrorangreb. Langt over 100 uskyldige mennesker er brutalt blevet myrdet på en helt almindelig fredag aften i Paris.

Omfanget af angrebene i Paris er ubegribeligt, og fylder mig med dyb sorg.

Det er en mørk dag i Europa.

Jeg fordømmer på det kraftigste de gerningsmænd, der står bag disse terrorangreb på det franske samfund, og har over for præsident Hollande givet udtryk for vores medfølelse med det franske folk.

De danske myndigheder følger situationen i Paris tæt.”

Sådan lyder pressemeddelelsen fra Statsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at danskere i Paris opfordres til at kontakte deres pårørende. Borgere der har brug for hjælp kan ringe på telefon +45 3392 1112.

Det er anden gang i år, at Frankrig udsættes for et angreb. Det er ikke mere end 10 måneder siden, at jihadister angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris.

Her blev 17 mennesker dræbt.

Lars Løkke Rasmussen besøger lørdag klokken 10 den franske ambassade i København. Det sker for at overbringe den franske ambassadør Danmarks medfølelse efter de blodige angreb i Paris natten til lørdag.


LÆS OGSÅ: Overblik: Terror rammer Paris

LÆS OGSÅ: Bevæbnede betjente bevogter fransk ambassade i København

LÆS OGSÅ: Angreb i Paris har været under opsejling længe

LÆS OGSÅ: TV: Skudangreb i Paris fanget på video

LÆS OGSÅ: UM: Mange ringer ind men ingen meldinger om tilskadekomne danskere

LÆS OGSÅ: TV: Smukt - franskmænd forenes i fælles nationalsang

LÆS OGSÅ: FOTO: Verden sørger efter angreb i Paris

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen vil ikke tale om det: 'Det...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Officielt: Ny klub præsenterer Zlatan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx