Af Bo Poulsen,Jeppe Elkjær Andersen - 05/11-17 16:14

Tyve snød MobilePay-kunder med udspekuleret trick: Nu er der nyt i sagenTyve snød MobilePay-kunder med udspekuleret trick: Nu er der nyt i sagen

Politiet advarede borgere mod MobilePay-tricktyverier. Nu har ordensmagten fundet tyvenes fremgangsmetode

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Thomas Lekfeldt)

Lørdag advarede Fyns Politi danskerne. De havde nemlig fået flere anmeldelser om tyverier, hvor folk troede, at de havde fået tømt deres konti via betalingsappen MobilePay.

Søndag oplyser Fyns Politi, at man har fundet ud af, hvordan tricktyveriet har kunnet lade sig gøre.

Vagtchef Steen Nyland oplyser via en pressemeddelelse, at Mobilepaysystemet tilsyneladende ikke fejler noget. Transaktionerne har kunnet lade sig gøre, fordi gerningsmændene er lykkedes med, at distrahere de forurettede og efterfølgende har skaffet sig adgang til deres konti.

Hvordan det helt præcist har kunnet lade sig gøre, går han ikke i detaljer med, da han ikke vil give andre samme idé.

'Opfordringen fra Fyns Politi er forsat, at man ikke skal være nervøs for at bruge Mobilepay, men man skal forholde sig kritisk til hvem man overfører penge til, eller modtager penge fra og under hvilke omstændigheder det foregår,' lydet det i pressemeddelelsen.

Der er endnu en ting, som man skal være opmærksom på, hvis man overfører penge.

'Modtager man, i forbindelse med en overførsel, umotiveret en aktiveringskode fra Mobilepay, skal man straks få spærret sin konto, idet det kan være en indikation på, at nogen er ved at skaffe sig adgang til ens Mobilepay.'

BT har været i kontakt med firmaet bag MobilePay, og her fortæller man følgende om tricktyveriet:

'Med knap 20. mio MobilePay overførsler hver måned, vil der altid være nogle som forsøger at snyde. Vi har siden MobilePays lancering oplevet forskellige ”snyde metoder” og tilpasser konstant vores overvågning efter nye mønstre. Det seneste eksempel, som er beskrevet i medierne, minder mest af alt om en moderne form for ”kort-trick-tyveri”,' skriver pressechef hos MobilePay i en mail til BT.

Og han går yderligere i dybden:

'Det baserer sig på, at de kriminelle opfanger en række oplysninger, som vi ikke ønsker at beskrive nærmere. Men vi har i nogen tid været i tæt kontakt med politiet, herunder også Fyns politi, og arbejder desuden på en snarlig løsning, så denne type kriminalitet ikke mere kan lade sig gøre. Anbefalingen her og nu – og i det hele taget - er, at man ikke sender penge til folk, man møder tilfældigt på gaden, eller hjælper med at modtage penge fra folk, man ikke kender.'

Hos MobilePay slår man desuden fast, at MobilePay fortsat er sikkert at benytte. Og bliver man udsat for kriminalitet via tjenesten, så får man dækket sit tab, oplyses det.

Har du oplevet at være offer for tricktyveri via MobilePay, så vil BT gerne høre fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx