Danmark svindler mere med EU-midler end ItalienDanmark svindler mere med EU-midler end Italien

Danmark, Italien, Bulgarien og Rumænien står alene for 75 procent af alle sager om svindel med EU-midler, viser ny rapport. DF og Enhedslisten kræver regeringen griber ind.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmark er havnet på en podieplads over de lande, der svindler mest med EU-midler.

En ny rapport fra EUs anti-svindel enhed Olaf viser, at Danmark sidste år havde 66 sager om svindel med EU-midler for i alt 19 millioner kroner.
Fra 2012 til 2013 er antallet af svindelsager næsten tredoblet i hele EU fra 200 til 565.

- Denne stigning er hovedsageligt på grund af fire medlemsstater, Bulgarien, Danmark, Italien og Rumænien, der står for 75 procent af alle uregelmæssigheder, der bliver behandlet som svindel i 2013, står der i rapporten fra Olaf.

Østarbejdere er en god forretning for Danmark
Østarbejdere er en god forretning for Danmark

Ser man på sager i forhold til antal indbyggere har Danmark flere end Italien.

Da samtlige sager fra Danmark omhandler svindel med landbrugsstøtte afkræves fødevareminister Dan Jørgensen en forklaring.

- Vi er endt som den dårlige elev i klassen. Og fødevareministeren må straks svare på, hvordan han rydder op i svindelen, der jo desværre også skader miljøet, siger Enhedslistens Nikolaj Willumsen.

Svindelen er især foretaget af landmænd, der ifølge rapporten har brugt falske dokumenter ifølge en henvendelse til EU fra de danske myndigheder.

Thulesen Dahl: EU undergraver dansk velfærd
Thulesen Dahl: EU undergraver dansk velfærd

Samtlige 66 sager fra Danmark for 2013 skyldes ifølge NaturErhvervsstyrelsen danske landmænd, der er taget for svindel med gødning, hvor landmænd har snydt med afgift og fået gødning, der ikke indgår af dansk landbrugs forbrug.

- Det er en sag, der ikke er afsluttet endnu, og hvor der stadig dukker ting op. Den involverede over 100 landmænd, og derfor bonner den voldsomt ud i den her statistik, siger enhedschef Hans Jørgen Langfrits.

Ser man over en fem årig periode fra 2009 til 2013 er Danmark det land med femte flest svindelsager i EU med i alt 118 sager - mere end 15 gange så mange sager som Storbritanien og Sverige.

Søndag lykkedes det ikke at få en kommentar fra Landbrug & Fødevarer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Ulrik fra Gift ved første blik tog en...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx