Af - 24/03-15 15:23; Opdateret: 24/03-15 15:57

Jimmi hædret: Reddede 4-årige Mads med førstehjælpJimmi hædret: Reddede 4-årige Mads med førstehjælp

I dag modtog den 45-årige pædagogmedhjælper Jimmi Nørregren fra Østerbro Røde Kors' pris 'Årets Førstehjælper'.

Bildstrecke im Grossformat »

Røde Kors har igen i år uddelt deres pris 'Årets Førstehjælper' og denne gang er prisen gået til Østerbro-borgeren Jimmi Nørregren. Jimmi er til dagligt pædagogmedhjælper i en børnehave, og han har fået tildelt prisen for hans heltegerning, da reddede 4-årige Mads med førstehjælp en dag, da han var ved at blive kvalt i et stykke gulerod.

Frivillige er afgørende for integrationen i kommunerne
Frivillige er afgørende for integrationen i kommunerne

Mads' redning fandt sted i april sidste år. Han får et stykke gulerod galt i halsen og kan pludselig ikke få luft. Heldigvis var Jimmi til stede og han finder hurtigt ud af at den er gal med Mads, da han stopper med at græde. Han yder straks førstehjælp ved at vende ham på hovedet, så guleroden kommer fri, og Mads igen kan trække vejret. Havde Jimmi ikke været der, er det ikke sikkert at Mads Jakobsen havde været i live i dag.

- Prisen gives til en person, som har stået i en situation, som de fleste af os frygter – nemlig at et andet menneskes liv afhænger af netop vores indsats. Denne gang var det et en gulerod, der havde sat sig fast i halsen på et barn - Mads. En situation som kunne have fået fatale følger for Mads og hans familie. Jimmis hurtige indgriben og hans førstehjælpsindsats gør, at ulykken ikke udvikler sig yderligere. Jimmis mod og hurtige indsats betyder at Mads stadig kan lege med sine kammerater i børnehaven i Lynge, siger generalsekretær Anders Ladekarl i Røde Kors' pressemeddelelse.

Komplicerede regler spænder ben for job til asylansøgere
Komplicerede regler spænder ben for job til asylansøgere

Og det var en glad Jimmi Nørregren, der i dag modtog prisen som 'Årets Førstehjælper' og 10.000 kroner.

- Jeg er rigtig glad og stolt over at have vundet min nye titel som helt. Men mest af alt er jeg glad for, at Mads er i live. Og det er rigtigt hyggeligt, at han er med i dag til prisoverrækkelsen, siger han i pressemeddelelsen.

I dag er Mads velfungerende og Mads’ mor, Mette Jakobsen, er dybt taknemmelig over, at Jimmi kunne hjælpe den dag, hvor hun kunne have mistet sin søn.

Bella Center giver 19.000 håndklæder væk
Bella Center giver 19.000 håndklæder væk

- Det er så velfortjent, at Jimmi vinder. Jeg er virkelig glad på hans vegne. Det er svært at finde ud af, hvordan man siger tak, for det, han har gjort. Derfor er jeg glad for, at han vandt. For mig er Jimmi Årets Førstehjælper. Men det er alle, der kan førstehjælp. Det er så vigtigt med det her fokus på førstehjælp, siger hun i pressemeddelelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx