Af - 31/03-14 10:56; Opdateret: 31/03-14 12:13

TDC lukker for hotspots: Finder kritisk sikkerhedshulTDC lukker for hotspots: Finder kritisk sikkerhedshul

100.000 kunder berørt af sikkerhedsproblem.

storybild

Beskeden på TDCs hjemmeside lige nu.

CSIS, der rådgiver virksomheder omkring sikkerhed, har fundet en alvorlig sikkerhedsbrist ved et YouSee-produkt.

"CSIS har fundet flere kritiske sårbarheder i TDC's Yousee hotspot implementering som kan give adgang til private oplysninger og eksponere følsom netværksdata for uvedkommende," lyder det i en meddelelse på CSIS' hjemmeside.

Problemet er rapporteret til TDC som på deres hjemmeside skriver:

"Vi har desværre fundet fejl i den software, som vi har rullet ud i vores kunders modem i forbindelse med YouSee Wifi-spot. Derfor lukker vi midlertidigt ned for netværket."

På YouSees hjemmeside skriver man:

"Vi har midlertidig lukket YouSee Wifi-spot på grund af en fejl i softwaren. Det betyder desværre, at du indtil videre ikke kan koble dig på YouSees gratis hotspot-tjeneste. Så snart fejlen er rettet, genåbner vi tjenesten."

CSIS anslår at 100.000 YouSee kunder har været berørt af sikkerhedsproblemet, der nu betyder, at TDC har deaktiveret samtlige wifi-hospots i Danmark.

Hos TDC fortæller pressechef Ib Konrad Jensen, at man besluttede at trække stikket på den nyudrullede tjeneste i løbet af weekenden. I øjeblikket er producenterne Netgear og Cisco ved at forberede ny software til produktet, som så skal gennemtestes, før det kan blive genåbnet.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor lang tid det tager, siger Ib Konrad Jensen.

Selv om CSIS vurderer at sikkerhedshullet giver mulighed for at få adgang til kunders private oplysninger, har TDC ikke hørt om konkrete tilfælde.

- Vi har ikke fået meldinger fra kunder, der tyder på noget i den retning. Og jeg vil vurdere, at der er tale om få tilfælde, hvis det skulle være sket, lyder det fra pressechefen.

Han tilføjer, at man i samme omgang vil tjekke op på mulige grunde til klagerne om, at den nye hotspot-tjeneste har forværret bredbåndshastigheden for flere kunder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx