Af Ritzau - 16/12-16 07:45

Konservative tier om Haarders job som generalkonsulKonservative tier om Haarders job som generalkonsul

De Konservative er tavse om, hvorvidt den danske generalkonsul i Flensborg skal have en stærk politisk profil

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil have en ny dansk generalkonsul i Flensborg med en stærkere politisk profil, når Bertel Haarder har takket nej til at afløse Henrik Becker-Christensen. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

De Konservative vil ikke kommentere, at den danske generalkonsul for det danske mindretal i Sydslesvig fremover skal besættes af en person med en stærkere politisk profil.

Det fastslår De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard.

- Jeg har ingen kommentarer til Bertel (Haarder) og hele den sag, siger Mette Abildgaard.

Bertel Haarder opgav torsdag sin "drømmestilling" som generalkonsul i Flensborg som afløser for Henrik Becker-Christensen. Hans tilbagetog kom efter kraftig kritik fra det danske mindretal.

Bertel Haarder voksede op på den traditionsrige Rønshoved Højskole ved Flensborg Fjord. Statsminister Lars Løkke Rasmussen havde tilsyneladende ikke informeret Haarder om, at jobbet allerede var besat.

- Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg glædede mig til at arbejde frem mod genforeningsjubilæet.

- Jeg brænder for - og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på, sagde Bertel Haarder i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tilbød Bertel Haarder posten, da han ikke fortsatte som kultur- og kirkeminister i den nye trekløverregering. Nu vil Løkke have en ny generalkonsul med en stærkere politisk profil.

- Jeg tror, at han ville have gjort det godt. Men jeg er overbevist om, at andre også vil kunne varetage opgaven med engagement og kompetence.

- I Danmark er vi alt for dårlige til at drage nytte af de kompetencer, som erfarne politikere oparbejder gennem et langt liv i politik. Det gør andre lande langt bedre end os, sagde statsministeren i en kommentar.

Ritzau har forgæves søgt en kommentar til sagen fra Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Historisk kro brændt ned til grunden
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx