Af Sebastian Kirk - 10/01-18 09:45

Forældre hænger skoleledere ud på sociale medierForældre hænger skoleledere ud på sociale medier

Hver tredje skoleleder er blevet hængt ud på sociale medier

storybild

Knap en tredjedel af skolelederne i Politiken Skolelivs undersøgelse er blevet hængt ud på sociale medier.

Mange danske folkeskoler har i de seneste år haft stort fokus på sociale medier, hvor nogle elever bliver udsat for hetz og mobning fra klassekammerater.

Men det er ikke kun eleverne, der er slemme til at hænge hinanden ud. Mange forældre er også efter skolelederne på de sociale medier, viser en undersøgelse fra Politiken Skoleliv.

430 skoleledere fordelt over 91 af landets 98 kommuner har deltaget, og af dem svarer næsten en tredjedel - 31,1 procent - at de i løbet af de seneste fem år har prøvet at blive udstillet på sociale medier af forældre eller skolebestyrelser.

Et 'chokerende højt' omfang, lyder det fra Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal.

»Det rystende er, at man kan finde på at bruge noget så udemokratisk som lukkede grupper eller envejskommunikation, som Facebook jo er, til at ødelægge samarbejdet mellem skolen og hjemmet,« siger han til Politiken Skoleliv.

Han forklarer, at det især er problematisk, fordi forældre stort set uhindret kan skrive, hvad de har lyst til, mens skoleledernes muligheder for at give svar på tiltale er begrænset, fordi de som udgangspunkt ikke må kommentere på enkelte sager.

Tendensen er 'ikke i orden', siger formand i foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagesen. Hun opfordrer til, at skolerne opstiller retningslinjer for, hvordan medier som Facebook skal bruges af skolen og forældrene, så det ikke ender som en offentlig gabestok.

»Har man som forælder ting, man gerne vil diskutere om og med skolen, skal det foregå direkte med de involverede personer,« siger hun til Politiken Skoleliv.

Dårlig stil på sociale medier

På Datatilsynets hjemmeside kan man finde retningslinjer for, hvordan man bør og skal gebærde sig på sociale medier.

'Hvis du ikke har samtykke, må du kun offentliggøre harmløse oplysninger om en anden person. Altså noget, som er så uskyldigt, at man normalt ikke føler sig trådt over tæerne,' lyder det blandt andet.

At kritisere rektor på sit barns skole hører til i den milde ende. Men hvis man begynder at lække personfølsomme og/eller injurierende oplysninger om vedkommende, kan det resultere i en strafferetssag.

Kilde: Datatilsynet.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Se det første billede: Prins William...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx