Af - 10/08-16 21:19; Opdateret: 10/08-16 21:33

DF-ordfører frygter terror: - Forbyd burkaer nu!DF-ordfører frygter terror: - Forbyd burkaer nu!

Burkaer og niqaber er farlige og kvindeundertrykkende, mener folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, der kræver det forbudt.

Bildstrecke im Grossformat »

Debatten har kørt i Danmark i flere år, og nu bliver den vakt til live igen: Skal vi forbyde kvinder her i landet at bære burkaer og niqaber, der dækker både krop og ansigt?

Det mener Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, som i et opslag på sin Facebook-side skriver, at partiet agter at stille det som et forslag i Folketinget.

Her kan muslimer i burka få en bøde på 70.000 kroner
Her kan muslimer i burka få en bøde på 70.000 kroner

Det sker i forbindelse med, at Tysklands indenrigsminister Thomas de Maiziere nu stiller netop det samme forslag som et led i at forhindre terrorangreb.

- Jeg synes, det er det helt rigtige at gøre, og jeg synes, det er godt, at der er nogen, der går i Frankrigs fodspor. Det skal vi også gøre her i Danmark, og det er bare om at få det sat i sving hurtigst muligt, siger Kenneth Kristensen Berth til metroxpress med henvisning til, at der i Frankrig har været forbud mod at bære burka og niqab i fem år.

DF-ordføreren kalder de muslimske beklædningsgenstande for ‘kvindeundertrykkende’, men han mener i mindst lige så høj grad, at et forbud er nødvendigt i bekæmpelsen af terror.

Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti
Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti

- Der er flere eksempler - dog primært i Mellemøsten - hvor personer klædt i burka har været selvmordsbombere. Men det er kun et spørgsmål om tid, før det kommer til at foregå i Europa. grunden til, at det ikke sker nu, det er, at burkaer vækker opmærksomhed her, siger han og supplerer:

- Jeg er netop hjemkommet fra London, hvor jeg var senest for seks år siden - og antallet af burkaer i gadebilledet er steget ganske betragteligt. Hvis der kommer flere og flere, så falder det naturligt ind i gadebilledet, og så kan man bruge det til at fremstille bomber uden at blive opdaget.

Man har før forsøgt at estimere, hvor mange burkaer og niqaber, der findes i hverdagens Danmark. I den såkaldte ‘burkarapport’ fra Københavns Universitet fra 2009 konkluderede man, at tallet var 100-200. Men Kenneth Kristensen Berth frygter, at tallet er stigende.

Befriet fra Islamisk Stat: Her flår hun sin niqab af i fryd
Befriet fra Islamisk Stat: Her flår hun sin niqab af i fryd

- Så sent som i torsdags stod jeg i en kø med en niqabklædt kvinde bag mig i Den Blå Planet. Der er sørme ikke nogen, der skal bilde mig ind, at man frivilligt tager sådan en klædedragt på. Man render jo rundt og ligner et spøgelse, og det tror jeg heller ikke, der er nogen, der gør med deres fri vilje, mener han.

Muslimsk debattørs niqab-budskab på Facebook går mega-viralt
Muslimsk debattørs niqab-budskab på Facebook går mega-viralt

Politikeren skrev for nylig på Facebook om de mange burkaer, han så i London. Det kan du se herunder:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx