Af Julie Laurs Bundgaard - 10/05-17 18:43

DMI: Sommervejr på vej - her bliver det varmestDMI: Sommervejr på vej - her bliver det varmest

Gode nyheder fra vejrprofeterne.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Efter en usædvanlig kold start på maj måned, er der endelig gode nyheder til alle varme-elskende danskere. Ifølge DMI når temperaturerne i næste uge nemlig helt op på 20-25 grader i det meste af landet.

Allerede i løbet af weekenden vil temperaturerne stige landet over, men det gode vejr tager først for alvor fat i næste uge. Så hvis du ikke allerede har gjort det, kan du roligt støve terrassemøblerne af og finde både solbriller og grill frem.

»Onsdag, torsdag og fredag i næste uge ser det ud til at blive særdeles varmt - lokalt helt op til 25 grader,« siger Håkan Carlsson, der er vagthavende ved DMI.

Opklaringen kommer vestfra, og derfor er Jylland det første sted, hvor de varme temperaturer rammer. Allerede tirsdag vil temperaturerne nå op på 20 grader flere steder i det vestlige Jylland.

Resten af landet følger trop i løbet af ugen, og torsdag og fredag bliver det over 20 grader i langt det meste af landet.

Blæst og regn sender foråret to skridt tilbage
Blæst og regn sender foråret to skridt tilbage

»Vejret bliver sommeragtigt. Temperaturerne kommer jo op over 20 grader, og det er sommer-temperaturer,« siger Håkan Carlsson.

De højeste temperaturer rammer fredag i Midtjylland, hvor det kan blive op til 25 grader i området mellem Herning og Horsens. Også i resten af landet vil temperaturerne ligge mellem 20 og 25 grader. Så lokker tanken om en strandtur, er det bare om at komme af sted - varmen er nemlig ikke kommet for at blive.

»I løbet af fredag i næste uge, kommer der en front ind over landet, der sætter en stopper for det gode vejr, så det er om at nyde de tre-fire dage i næste uge, hvor vejret bliver godt,« siger Håkan Carlsson.

Selvom majvejret normalt er omskifteligt i Danmark, har det været exceptionelt drilsk i år. Det fortæller den vagthavende.

»Vejret i maj er som regel ret skiftende, men vejret den sidste uges tid har været usædvanligt koldt for maj måned. Vi har blandt andet haft blandingsnedbør med hagl og tøsne, og det er bestemt ikke normalt for måneden,« siger Håkan Carlsson.

LÆS OGSÅ: Nyd det gode vejr i weekenden: På mandag vender det

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Kæmpe strejke nærmer sig: Her er...
bt.dk
Dansk sangerinde skal giftes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx