Af - 04/04-14 09:47; Opdateret: 08/04-14 09:21

Straffer ekskæresten ved at sprede nøgenbillederStraffer ekskæresten ved at sprede nøgenbilleder

Sidste år blev et rekordstort antal mennesker sigtet for at dele krænkende billeder. Ofte er det eks'en, der lægger de private billeder på nettet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det kan være både spændende og frækt at sende nøgenbilleder til kæresten eller en flirt. Men for stadig flere ender den private leg hos politiet.

Sidste år blev der foretaget 59 sigtelser for uberettiget videregivelse af billeder, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet. Det er en fordobling i forhold til antallet af sigtelser i 2007.

Unge sender nøgenfotos til hinanden - og fortryder det
Unge sender nøgenfotos til hinanden - og fortryder det

Som metroxpress skrev i går, er det et udbredt fænomen at sende meget intime billeder til andre. Men det kan være farligt at sende nøgenbilleder - selv til dem, der står en nærmest.

- Vi kan se, at når folk ikke er kærester længere, så er der en tendens til, at man lægger nøgenbillederne af kæresten på nettet, som straf, siger Jon Kristian Lange fra Red Barnet, som blandt andet rådgiver unge i sager om nøgenbilleder.

Han fortæller, at problemet med deling af nøgenbilleder er så udbredt, at Red Barnet har lavet et helt tema om emnet på deres side sikkerchat.dk.

Derfor skal forældre på Snapchat
Derfor skal forældre på Snapchat

Men selvom Jon Kristian Lange kan vejlede de unge i, hvordan man håndterer, at ens private billeder er blevet delt med resten af verden, er der ikke noget at gøre ved det.

- Når først billederne er kommet på nettet, ligger de der for evigt. De vil aldrig forsvinde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx