29/09-14 07:53; Opdateret: 29/09-14 08:04

OVERBLIK: Sådan kommer du frem og tilbage efter brokollapsOVERBLIK: Sådan kommer du frem og tilbage efter brokollaps

Helsingørmotorvejen vil fortsat være lukket mandag eftermiddag, da oprydningen efter brokollaps kræver tid.

storybild

Mandag morgen er der meget kø i Nordsjælland. (Billede: Polfoto)

Vejdirektoratet slår mandag morgen fast, at Helsingørmotorvejen ikke når at blive klar til, at pendlerne skal hjem mandag eftermiddag.

Til gengæld er der pæne chancer for, at motorvejen vil åbne igen tirsdag.

Det siger Erik Stoklund Larsen, der er anlægschef i Vejdirektoratet, til TV2 News.

Sådan kører tog efter brokollaps
Sådan kører tog efter brokollaps

- Vi har den fremdrift, vi havde forventet. Vi arbejder hårdt med alle de maskiner, vi har plads til, og vi arbejder igennem i dag, men vi når ikke at åbne til myldretiden i eftermiddag, siger han til TV2 News.

- I morgen tidlig burde der være god mulighed, men vi giver nærmere melding, når vi har haft et møde klokken 12 (mandag red.), siger Erik Stoklund Larsen til TV2 News.

Motorvejen er lukket, efter at broen ved Egebækvej ved Nærum lørdag styrtede delvist sammen i forbindelse med støbearbejde.

Støberiet var gået i gang om morgenen, men ved 21.30-tiden skete ulykken - og en større mængde byggemateriale landede på kørebanen. Ingen kom noget til ved kollapset - hverken trafikanter eller arbejdere, men motorvejen blev grundigt spærret for trafik i begge retninger mellem Nærum og Gl. Holte.

Vejdirektoratet har tidligt mandag morgen ikke registreret kø på strækningen, men Rune Johansen, vagthavende ved Vejdirektoratet, forventer, at myldretiden snart vil sætte ind med forsinkelser til følge.

Brokollaps: Motorvej åbner IKKE mandag morgen
Brokollaps: Motorvej åbner IKKE mandag morgen

- Vi kan ikke helt se kødannelser endnu så tidligt på morgenen, men så snart klokken er lidt over syv, vil der være myldretid frem til klokken ni. Her vil der være trafikale gener, det kommer vi ikke uden om. Både Helsingørmotorvejen og de omkringliggende vejnetværk vil blive belastet, siger han.

Strækningen er en af de mest befærdede i Danmark - godt 80.000 biler benytter sig af motorvejen i løbet af et døgn.

Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man finder alternative ruter på vej til arbejde eller i hvert fald beregner ekstra tid på vejen.

- Det er svært at estimere, hvor lang tid ekstra det vil tage at rejse mod København, men man skal nok tage hjemmefra i hvert fald 30-45 minutter tidligere end normalt, siger Rune Johansen.

DSB har samtidig indsat ekstra togvogne på Kystbanen for at have kapacitet nok, hvis flere vælger at tage offentlig transport til arbejde.

Årsagen til nedstyrtningen er ikke klarlagt.

Konstruktionen af den nye bro skyldes udvidelsen af E47 Helsingørmotorvejen, så den på en fire kilometer lang strækning kan vokse fra fire til seks spor. Dette arbejde omfatter blandt andet, at fem broer udskiftes helt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx