Af - 27/02-14 12:20

Elever strejker på Lolland-Falster: Politikerne gør os dummeElever strejker på Lolland-Falster: Politikerne gør os dumme

Omkring 700 handelselever har droppet undervisningen i protest mod erhvervsskolereformen, der giver dem færre timer.

storybild

Handelsskoleelever protesterer torsdag middag på Torvet i Nykøbing Falster mod den nye erhvervsskolereform, der halverer handelsskolernes grundforløb fra to til et år. (Billede: Privatfoto)

Cirka 700 elever på handelsskolen og handelsgymnasiet Celf på Lolland-Falster har i dag nedlagt undervisningen og blokeret deres skoler i protest mod den erhvervsskolereform, et stort flertal på Christiansborg forleden blev enige om.

- Den halverer vores hg-uddannelse (handelsskolernes grundforløb, red.) og dermed vores kompetencer, fortæller Valon Saciri fra elevrådet til mx.dk.

Reform af erhvervsuddannelser er i hus
Reform af erhvervsuddannelser er i hus

Hg går fra at være et to-årigt til et et-årigt forløb og antallet af lektioner bliver heftigt beskåret fra 2.250 til 350.

- Virksomheder som Coop og Jysk har været ude at sige, at de ikke vil tage hg-eleverne ind, hvis dette her sker, for så får vi ikke de nødvendige kompetencer, påpeger Valon Saciri.

Handelsskoleelever: Reform klinger hult
Handelsskoleelever: Reform klinger hult

Det er elever fra skolens afdelinger i Nykøbing Falster og Nakskov, der har nedlagt undervisningen. Også elever på handelsgymnasiet, normalt forkortet hhx, strejker i sympati med hg'erne. Hg'erne vil fortsat nedlægge undervisningen i morgen, mens hhx'erne formentlig genoptager den, oplyser Valon Saciri.

Elevformand: Reform er en lunken omgang
Elevformand: Reform er en lunken omgang

Han er godt klar over, at forliget er indgået blandt et flertal af Folketingets partier, men håber alligevel, at politikerne vil lytte til protesten. Han betegner undervisningsnedlæggelsen som en sidste udvej, efter at både Handelsskolernes Lærerforening og Landssammenslutningen af Handelsskoleelever i hele reformprocessen har advaret mod halveringen af uddannelsen.

LÆS OGSÅ: Lærerne om reform: Vi betaler prisen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx