Af Ritzau - 04/05-17 16:19

S: Absurd at finansminister hiver pensionsalder frem igenS: Absurd at finansminister hiver pensionsalder frem igen

Ligegyldigt hvilket problem finansministeren ser, så er svaret en højere pensionsalder, mener S.

storybild

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, kritiserer Kristian Jensens konklusioner om danskernes arbejdstid. Han mener, at Kristian Jensen for enøjet fokuserer på pensionsalderen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Finansminister Kristian Jensen (V) præsenterer torsdag en analyse fra Finansministeriet, som viser, at de 15-64-årige danskere arbejder mindre end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med.

Det koster Danmark velstand. Og dermed mulighed for at prioritere velfærden, lyder det fra finansministeren.

Men Kristian Jensens logik møder kritik fra Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht:

- Det er absurd, at finansministeren analyserer de 15-64-åriges arbejdsdeltagelse, hvorefter hans konklusion er, at man skal bede folk, der er ældre end 64 år, om at blive længere på arbejdsmarkedet.

- Det vil jo på ingen som helst måde bidrage positivt til den statistik, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

- Det er efterhånden sådan, at ligegyldigt hvilket problem finansministeren ser, så er svaret altid det samme. Nemlig en højere pensionsalder. Også selvom det rent sagligt overhovedet ikke hænger sammen.

Spørgsmål: Kristian Jensen peger også på andre løsninger. Eksempelvis, at regeringen vil få folk på passiv forsørgelse ud på arbejdsmarkedet. Ser du helt generelt et problem - altså at vi skal øge danskernes arbejdstid samlet set?

- Det er fint at få folk i arbejde. Det er vi klar til at hjælpe med når som helst via vækstinitiativer og opkvalificering. Men det er for enøjet, at man finder den store pensionshammer frem, hver gang man ser et problem, siger Benny Engelbrecht.

Han giver ikke meget for, at finansministeren siger, at målet for regeringen er at gøre Danmark rigere. Midlerne vil man så diskutere med de øvrige partier på Christiansborg.

Kristian Jensen afviser ikke, at det i stedet for en generelt højere pensionsalder eksempelvis kunne være incitamenter og frivillighed, der skal holde danskerne på arbejdsmarkedet.

- Vi vil gerne se, hvad finansministeren forestiller sig.

- Men der er ikke noget, der forhindrer folk i at blive længere på arbejdsmarkedet, hvis de har lyst. Og der er også allerede forskellige incitamentsmodeller, siger Benny Engelbrecht.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formand efter kontroversiel aftale:...
bt.dk
Verdens eneste 'tropiske isbjørn' er død
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Hvorfor dræbte han 10 uskyldige med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx