Af - 11/03-16 13:33; Opdateret: 09/11-17 10:54

Den hemmelige gruppe på Facebook: Sådan bliver du medlemDen hemmelige gruppe på Facebook: Sådan bliver du medlem

Danske unge har fundet sammen i et hemmeligt online-univers. Hemmingsen har mødt skaberne af Facebook-gruppen Fundamentum.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er de færreste som kender Facebook-gruppen Fundamentum. På trods af at gruppen er hemmelig, er den vokset eksplosivt, og har nu over 16.000 medlemmer.

Hvorfor er gruppen hemmelig, og hvad skyldes de mange nye medlemmer? Vi har fanget to af adminstratorerne fra Fundamentum, Jeppe Brown Pedersen og Marius Melau Thorbjørner på Facebook-chatten:

Hvad er Fundamentum?

- Fundamentum er en dansk gruppe, der er et stærkt og hyggeligt fællesskab, med mode som hovedinteresse. Gruppen er primært baseret på fashion/streetwear/tøj/sneakers, men der er også plads til andre ting. I Fundamentum kan man diskutere, informere, sælge/købe/bytte, inspirere, hygge, og adskillige andre ting.

Hvem står bag?

- Frontpersonerne i Fundamentum må betragtes som gruppens 8 administratorer – Tobias Lysgaard, August Paludan, Nilaa Hathaw, Marcus Lund, Tobias Grøn, Jeppe Brown og Marius Thorbjørner.

Hvor kommer jeres medlemmer fra?

- Fundamentums medlemmer kommer fra hele landet. Som administrator, med sin daglige gøren på siden, er en af de fedeste ting helt klart når medlemmerne laver såkaldte ”meetups”, hvilket er fysiske møder med hinanden og hvor de diskuterer, sælger/køber/bytter, inspirerer og hygger.

TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred
TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred

Kan I forklare FundaArmy?

- FundaArmy er en del af Fundamentum. Hvis et medlem af Fundamentum oplever uretfærdighed på internettet, såsom at blive snydt for nogle penge, hjælper man hinanden med at prøve at få pengene igen, hvilket lykkedes i størstedelen af tilfældene.

Det bruges ligeledes til at støtte medlemmer i svære situationer i deres liv, hvor man kan komme med opmuntrende hilsner og andre tiltag.

Havde I regnet med at Funda ville blive så stort?

- Nej, vi havde ikke regnet med gruppen ville være så populær og omtalt som den er i dag.

Vi havde selvfølgelig drømt om, at den ville blive stor, men aldrig i vores vildeste fantasi regnet med, at den er blevet så stor, som den er blevet.

Hvorfor er den hemmelig?

- Gruppen er hemmelig af den simple grund, at vi udelukkende ønsker medlemmer, der er relevante for gruppen. Gruppen er derfor baseret på venners venner. Inden en person optages i gruppen, kigger administratorerne af gruppen profilerne igennem for at se, om den enkeltes profil passer ind i gruppen. Vi får ca. 250 medlemsansøgninger om dagen.

Ny rekord: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn
Ny rekord: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn

Hvad er den vildeste oplevelse I har haft på Funda?

- Den største oplevelse er hver dag det stærke sammenhold på gruppen. Her kan man spørge om alt fra lektier til tøjvalg og få besvaret sit spørgsmål og status inden for kort tid.

Vi har været I stand til at lave et tøjmærke, som har kunne gavne os erfaringsmæssigt, og som vi har kunne tilbyde medlemmerne.

Udover tøjmærket har Jeppe desuden indspillet en rap-sang til Fundamentum. I samarbejde med medlemmerne skrev han en sang om fællesskabet og begivenhederne, der har fundet sted på Fundamentum.

Sangen hedder Året Der Gik, og fik 100.000 hits alene på Spotify.

Hvorfor tror I, at der er så mange der er interesseret i gruppen?

- Vi tror at folk er interesseret i gruppen, fordi at de aldrig har oplevet et så stort online fællesskab, som på Fundamentum. Folk har dannet mange venskaber igennem gruppen, da man automatisk ved, at man deler fælles interesser inden for mode.
Der er mange, der henvender sig til gruppen, hvis de har spørgsmål omkring mode. Vi havde en dreng, hvis lillebror manglede en fed bil til sin konfirmation - han fik en hjælpende hånd, og mange tilbud fra forskellige medlemmer.

Hvor ser I Funda om et år?

- Vi håber at Fundamentum forsætter som en aktiv gruppe, som mange gerne vil være en del af. Siden august har vi oplevet den største vækst i gruppens historie, og det ser ud til at fortsætte.

LÆS OGSÅ: Psykolog: Facebook får unge til at skade sig selv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan bliver dronning Margrethes...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx