Af Ritzau - 14/04-17 01:57; Opdateret: 14/04-17 07:27

To danske mænd alvorligt kvæstet: Stor redningsaktion i 1900 meters højdeTo danske mænd alvorligt kvæstet: Stor redningsaktion i 1900 meters højde

To danske mænd er torsdag bragt til sygehuset med alvorlige kvæstelser, oplyser lokalt norsk politi.

storybild

To danske mænd er blevet alvorligt kvæstet efter skiulykke i norske Jotunheimen. Den ene er i kritisk tilstand, oplyser hospitalet i Trondheim. (Billede: Free/Google Maps)

To danske mænd er torsdag blevet reddet ned fra en gletsjer i 1900 meters højde ved Stygghøe, der ligger i nærheden af Spiterstulen i Jotunheimen i Norge.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Begge er indlagt på sygehuset med alvorlige kvæstelser. Den ene beskrives som i kritisk tilstand, meddeler hospitalet i Trondheim. Det drejer sig om en 22-årig mand.

Den anden mand skulle være bragt til et hospital i Ålesund, oplyser Arne Norevik, der er operationsleder ved Innlandets Politidistrikt til Ritzau.

De to blev reddet ned af et redningsmandskab ved fjeldområdet omkring Stygghøe og Spiterstulen og bragt til sygehuset med en helikopter.

Redningsaktionen blev iværksat, efter at de to danskere selv havde kontaktet politiet klokken 16.18 skærtorsdag.

- Der blev indsat store redningsressourcer. Røde Kors' Hjælpekors og hundepatrulje fra Norske redningshunde har deltaget. Der har også været mobiliseret to luftambulancer og Sea King redningshelikopter og en helikopter fra Airlift, oplyser Torstein Nordal, der er leder af Røde Kors' Hjælpekors i Lom og Bøverdalen, til Gudbrandsdølen Dagningen.

Han oplyser, at han ikke præcist kender omstændighederne omkring ulykken.

- To personer er kommet alvorligt til skade i forbindelse med skiløb i fjeldområdet ved Stygghøe og Spiterstulen, tilføjer Nordal.

Arne Norevik fortæller, at den ene mand fik et brud på sit lårben og hofte, da han styrtede på sine ski.

- Den anden kører så mod dalen for at hente hjælp, men falder og bliver liggende, siger operationslederen.

Da redningsmandskabet kom til stedet omkring klokken 19.40, så de skiudstyr længere nede af fjeldsiden. Her fandt man den ene mand nedkølet og alvorligt tilskadekommen.

- Det var en tidskrævende proces, fordi det var vanskelige vejrforhold i området, så den ene mand var stærkt nedkølet, da han blev fundet, siger Arne Norevik.

Innlandets politi ønsker endnu ikke at bekræfte de to mænds identitet, da det er uvist, hvorvidt de pårørende er blevet underrettet.

- Vi ved ikke, om de danske politimyndigheder har underrettet de pårørende endnu, siger operationslederen.

Han oplyser, at der er tale om to mænd, der er født i henholdsvis 1994 og 1992.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx