02/01-18 14:17; Opdateret: 02/01-18 18:48

Overlæge slår alarm efter nytårsaften - hans forslag vil ændre natten radikaltOverlæge slår alarm efter nytårsaften - hans forslag vil ændre natten radikalt

I videoen herover kan du se Søren Larsen, der er overlæge på Odense Universitetshospital, gøre status over skaderne på nytårsaften. TV 2 FYN har leveret indslaget.

Overlæge: Seks øjenskader på OUH - fire brugte ikke sikkerhedsbriller

To læger advarer om behov for restriktioner på fyrværkeri, mens S vil have ministeren i tale.

En stigning i antallet af fyrværkeriulykker i forbindelse med nytårsaften får to førende læger på området til at opfordre til politiske handling.

Socialdemokratiet ønsker at diskutere mulighederne med ministeren.

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsens X Factor-indrømmelse: Det her har jeg svært ved at se det sjove i

Det skriver Jyllands-Posten.

Appellen stammer fra overlæge Jørgen Villumsen fra Rigshospitalets øjenafdeling i Glostrup og Steffen Heegaard, der er formand for de danske øjenlæger.

Begge mener de, at det stigende antal skader sammenholdt med et faldende antal i Danmarks nabolande, bør føre til politisk handling.

- I forhold til perioden siden 2000 er der tale om mere end en fordobling i de alvorlige øjenskader, mens min kollega i Norge, som jeg talte med nytårsdag, kunne fortælle om endnu et fald i Norge, hvor de har forbudt nytårsraketter. Det kan godt være, at vi i Danmark har en lidt for liberal lovgivning på området, siger Jørgen Villumsen.

Opfordringen får Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, til at tage problemet op med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Det er trist og alvorligt, at antallet af skader stiger. Det er værd at lytte til de eksperter, der siger, at det fyrværkeriskyts og de batterier, som bruges, bliver større og kraftigere, siger han til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Politiet har nyt om efterladt spædbarn: Sådan har barnet det

De to læger foreslår forskellige redskaber. Jørgen Villumsen nævner særlige zoner for affyring af fyrværkeri.

- Man kan stå midt på Rådhuspladsen i København med masser af mennesker omkring sig og fyre en raket af eller på en vej fyldt med mennesker. Måske skulle man indføre særlige zoner, hvor man kunne fyre nytårskrudt af, siger han til Jyllands-Posten.

Han peger samtidig på kvaliteten af krudtet i fyrværkeriet.

Da 2013 blev til 2014 blev der registreret 73 skader i forbindelse med nytårsaften. Ved årsskiftet søndag til mandag var det 117.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx