Af Lars Dinesen - 11/09-15 16:58

Løkke drøfter flygtninge med JunckerLøkke drøfter flygtninge med Juncker

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) drøfter flygtninge med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Christian Lutz)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) drøfter torsdag 17. september i Bruxelles flygtningekrisen med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, EU's præsident, Donald Tusk og den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Det oplyser Statsministeriet.

- Situationen i Europa har eskaleret kraftigt og har sat det europæiske asylsystem under et voldsomt pres. Det mærker vi også i Danmark, hvor der er kommet flere tusinde flygtninge og immigranter til landet på under en uge, siger Lars Løkke Rasmussen.

Støjberg om skuffede flygtninge: Utaknemmelige
Støjberg om skuffede flygtninge: Utaknemmelige

Mandag drøfter integrationsminister Inger Støjberg (V), hvordan EU fordeler 160.000 flygtninge, som Juncker kræver. Danmark har sit retsforbehold og vil ikke tage én eneste asylansøger frivilligt, har Støjberg forklaret.

Løkke understreger, at der skal findes en europæisk løsning.

- Danmark kan ikke løse problemerne på egen hånd. Der er brug for et effektivt og stærkt europæisk svar. Derfor har jeg møder med Formanden for Det Europæiske Råd, Formanden for EU-Kommissionen og den danske EU-kommissær på torsdag, siger han.

Forsker: Løkke er i klemme mellem DF og udenrigspolitik
Forsker: Løkke er i klemme mellem DF og udenrigspolitik

Ungarn skruer bissen på over for flygtninge
Ungarn skruer bissen på over for flygtninge

Statsministeren understreger, at det ikke er nok at fordele flygtninge på flere EU-lande med kvoter, som Jean-Claude Juncker har foreslået.

- Situationen kan kun komme mere under kontrol, hvis der kommer bedre styr på de ydre grænser, en mere effektiv registrering af asylansøgere og intensiveret hjælp til nærområderne, siger Lars Løkke Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Nu optrapper Thulesen Dahl flygtningestriden med Sverige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx