Af - 30/05-16 21:20

Fie tabte 70 kilo på to år - nu går hun til angreb på sygelige kropsidealerFie tabte 70 kilo på to år - nu går hun til angreb på sygelige kropsidealer

Vi fokuserer på de helt forkerte idealer, når vi taler om kroppe, lyder det fra 23-årige Fie Frederichsen.

23-årige Fie Frederichsen blev kendt i hele Danmark, da hun gik ud og fortalte sin historie om et liv med mobning og lavt selvværd, der endte med, at hun lagde sit liv fuldstændig om og gik fra 140 kilo til 70 kilo.

Hun blev en inspiration for mange andre unge piger, der kæmper med de samme problemer, men nu fortæller hun, at lykken ikke nødvendigvis er gjort, fordi man taber sig så meget.

Fie med det vilde vægttab kæmper ny kamp: At tabe 70 kilo er ingenting i forhold til det her
Fie med det vilde vægttab kæmper ny kamp: At tabe 70 kilo er ingenting i forhold til det her

For selvkærlighed er ikke noget, man får ved at være slank og se sig selv i spejlet.

- Personligt har jeg virkelig bare fået en øjenåbner her efter, at jeg lærte, at jeg kan hade mig selv og min krop nærmest lige så meget selv efter et stort vægttab og hudfjernelsesoperationer. Så alt egentlig burde alt være i skønneste orden, og bum; så elskede jeg mig selv og følte mig fri i min krop... Det gjorde jeg bare ikke, bare det dog var så simpelt!,' skriver Fie Frederichsen på sin blog.

Hun har delt sin historie sammen med et billede af sig selv i bikini, og hun fortæller, at vægten er lidt over det, hun kæmpede sig ned på som 19-årig.

Men den store omvæltning der fulgte med vægttabet er blevet en øjenåbner for hende - for der er stadig en kamp at kæmpe, og den foregår inde i hende.

- Jeg er 23 år, jeg har deller, jeg har appelsinhud, 277 cm lange ar, utallige stærkmærker nærmest alle steder og jeg har stadig løs hud - oveni det er jeg overvægtig i følge BMI. Der er åbenbart meget i vejen med mig og meget at skamme sig over, skriver hun, og understreger så, at det vigtigste er det indre.

Jeg er så træt af folk, der siger ‘luk munden - let røven’
Jeg er så træt af folk, der siger ‘luk munden - let røven’

- Eller vent .. nej, det er der faktisk overhovedet ikke! Det er samfundet og mærkelige idealer, der er noget i vejen med. Vi skal ha' nuanceret hvad "ideelt" er, men indtil det er blevet mangfoldigt og nuanceret nok, så skaber jeg mig mit eget ideal - og det er ikke en bestemt krop, men derimod glad for mig selv! Dét må være det nye ideal,' skriver hun og kalder det nuværende kropsideal for 'sygeligt og skadeligt', hvis man dyrker det fanatisk.

- Det cool at ha' sixpack. Det cool at være tynd. Det cool at ha' ar. Det cool at ha' strækmærker. Det cool at være buttet! Men mest cool er det sgu, at du er glad for hvordan du ser ud og at du ikke lader samfundet og idealer dikterer dit værd, din livsglæde og selvaccept,' skriver hun.

Respekt: Personlig træner tog 30 kg på for at motivere kvindes vægttab
Respekt: Personlig træner tog 30 kg på for at motivere kvindes vægttab

Du kan se hele hendes opslag her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx