Af - 16/01-16 09:59

ENDNU EN: Kritisk Venstre-profil giver op og bliver radikalENDNU EN: Kritisk Venstre-profil giver op og bliver radikal

Endnu et medlem af Venstre tager nu sit gode tøj og forlader partiet til fordel for Radikale Venstre. Det skriver TV 2.

storybild

(Billede: Frandsen Finn)

Michael Gatten, der siden 2014 har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tidligere også sad Brøndby Kommunalbestyrelse for Venstre, siger lørdag farvel og tak og melder sig i stedet under Morten Østergaards magentafarvede faner.

- Bussen har taget en kæmpe højredrejning, og nu synes jeg det er på tide at trykke stop og stå af. Jeg er træt af at have kroniske sår på knæskallerne af at ligge på knæ for Dansk Folkeparti, og jeg glæder mig ærligt talt til at få løst op for den knude, jeg har haft i maven gennem længere tid, siger Michael Gatten til TV 2.

Så sent som den 19. december, hvor europaparlamentsmedlemmet Jens Rohde smækkede med døren til fordel for Radikale Venstre, var Michael Gatten en af dem, der begræd hans exit, ligesom han også ved flere tidligere lejligheder har kritiseret den linje, regeringspartiet har lagt i udlændingepolitikken.

Venstre mister endnu en profil: Jens Rohde går til Radikale
Venstre mister endnu en profil: Jens Rohde går til Radikale

Før Rohde forlod byrådsmedlem Bo Nygaard Larsen, Solrød, partiet til fordel for Radikale Venstre. Det skete efter en optræden i DR2-programmet Deadline, hvor han gik i rette med udlændingepolitikken. Michael Gatten er således den tredje, der skifter den liberale partibog ud med en socialliberal af slagsen.

- Vi må og skal finde tilbage til positionen som et borgerligt-liberalt parti, der er garant for anstændighed, ordentlighed og den positive tilgang til mennesker, hvor vi tager udgangspunkt i det enkelte individs potentiale og muligheder, frem for at fokusere på det negative, sagde Michael Gatten, da Rohde forlod Venstre.

Men det føler han ikke, partiet har lyttet til. Særligt det stærkt omdiskuterede lovforslag L87, der udover at gøre det muligt at beslaglægge flygtninges værdigenstande, herunder smykker uden affektionsværdi, også strammer reglerne for familiesammenføring, har været en torn i øjet på Michael Gatten, der efter eget udsagn nu får løst op for en knude, han har haft i maven gennem længere tid.

Ekskluderet Venstre-mand skifter til De Radikale
Ekskluderet Venstre-mand skifter til De Radikale

- Det seneste forslag om at beslaglægge værdier og stramme reglerne for familiesammenføringer slår hovedet på sømmet for mit vedkommende. Jeg bliver både gal og indigneret over, at det vil ramme børn. Man har meget arrogant ignoreret menneskerettighedsorganisationer og gået langt ud over grænsen for hvad noget parti burde gå ind for, lyder hans afskedssalut til sit nu tidligere parti.

Når valget er faldet på netop Radikale Venstre skyldes det ifølge Michael Gatten, at det netop er partiet, hvor der er ”plads til den enkelte, men også plads til at række hånden frem”. Et parti, der bekæmper det værdiskred, som han mener, har fundet sted i Venstre de senere år.

Radikale Venstre er det parti, der står vagt om de værdier, jeg mener, vi bør værne om. Det er et parti, der om noget står for frisind og liberale værdier, og det glæder jeg mig helt vildt til at være en del af.

Jens Rohde giver medlemsfremgang til De Radikale
Jens Rohde giver medlemsfremgang til De Radikale

Den glæde deles af den radikale leder, Morten Østergaard.

- Michael er en person om hvem der står respekt – ikke mindst hos hans nye partifæller i Borgerrepræsentationen. Jeg byder ham velkommen og bliver glad og stolt over, at stadigt flere slutter sig til vores krav om et mere generøst, empatisk og ansvarligt svar på flygtningesituationen, siger han til TV 2.

I Københavns Borgerrepræsentation beskyder Michael Gattens partiskifte ikke det store for forholdet mellem blokkene. Der var før og der er stadig et solidt flertal bag overborgmester Frank Jensen (S). Et flertal, som Venstre ikke er med i, men som Michael Gattens nye parti er et fasttømret del af.

Der er et rødt flertal i København. Jeg har altid haft den pragmatiske holdning, at man må spise elefanten i bidder. Man må tage ansvar og sætte de fingeraftryk, man kan frem for at sætte sig på bænken og være protestparti, fordi man ikke kan få det hele igennem.

Radikale Venstre har nu otte medlemmer ud af de 55 i Borgerrepræsentationen, hvilket gør partiet til det tredjestørste – kun overgået af Socialdemokraterne og Enhedslisten. Venstre har syv mandater.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx