31/07-15 10:08

Kommuner: Flere børn lider af angstKommuner: Flere børn lider af angst

Flere og flere børn lider af angst, lyder det fra kommuner.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et barn, der klamrer sig febrilsk til sin mor, et andet barn, som ikke tør sove alene, eller hvad med et tredje barn, som næsten ikke tør bevæge sig udenfor.

Flere og flere børn lider af angst, oplever flere kommuner i Syd- og Sønderjylland.

Det skriver DR Syd i dag.

En af de kommuner, der har oplevet det, er Haderslev. Henning Riistofte er distriktschef i Børn og Familieservice i Haderslev Kommune. Han bekræfter, at der er flere børn med angst.

- Ja, det oplever vi. Der er flere børn, der kommer i den kategori, og som kommer i nogle trivselsgrupper, fordi de er angste, siger Henning Riistofte til DR Syd.

Professor: Angste børn skal tages meget alvorligt
Professor: Angste børn skal tages meget alvorligt

På landsplan er det mellem 2,5 og 5 procent af danskere under 18 år, der lider af angst i alvorlig grad. Også i Sønderborg Kommune melder man om en stigning i antallet af børn med angst. Sådan lyder det fra Børn- og Familiechefen i Sønderborg Kommune Marianne Korsgaard Helms.

- Der er helt klart en stigning i antallet af henvendelser omkring børn med angst, siger Marianne Korsgaard Helms til DR Syd.

Men ligesom i resten af landet så er der stor forskel på, hvilke tilbud kommunerne har til børn med angst. To ud af tre kommuner har slet ikke tilbud rettet specifikt mod angste børn, viser en rundringning fra avisen Information.

I Esbjerg Kommune har man ikke specifikt nogen tilbud for øjeblikket, fortæller Ulla Visbech, der er chef for pædagogik og undervisning i Esbjerg Kommune.

- For tiden har vi den almindelige PPR-indsats (pædagogisk, psykologisk rådgivning, red). Altså når forældre og skoler gør opmærksom på, at børn ikke trives, så kan de henvende sig til os, og så sætter vi en indsats ind i forhold til, hvad der er problemet, siger Ulla Visbech til DR Syd.

To ud af tre kommuner tilbyder ikke målrettet hjælp til angste børn
To ud af tre kommuner tilbyder ikke målrettet hjælp til angste børn

Esbjerg Kommune tilbød ellers i efteråret angstbehandling for børn i et såkaldt Cool Kids program, og man håber at kunne gøre det igen i 2016.

- Det første forløb blev kørt som et pilotprojekt, og ud fra de erfaringer vi har gjort med det, så er vi ved at kigge på, hvordan vi kan gøre det til en mere fast del af vores tilbud, forklarer Ulla Visbech.

Også i Sønderborg Kommune vil man til at uddanne medarbejdere til at lave Cool Kids-forløb for børn med angst.

LÆS OGSÅ: Lider du også af hangxiety?

LÆS OGSÅ: Angst kvinde forlader sit hjem for første gang i ti år - og ender på skadestuen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx