Af Ritzau - 02/11-16 18:54; Opdateret: 02/11-16 19:20

Auken erkender gråzone i EU-støtteAuken erkender gråzone i EU-støtte

SF betaler 57.000 kroner tilbage, fordi det var en gråzone, siger EU-parlamentariker Margrete Auken.

storybild

SF's EU-parlamentariker Margrete Auken oplyser, at SF betaler 57.000 kroner tilbage til Den Grønne Gruppe i EU-Parlamentet for støtte til Folkemødet. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

SF har valgt at betale 57.000 kroner tilbage til Den Grønne Gruppe i EU-Parlamentet, fordi der var tale om en "gråzone".

Det siger SF's EU-parlamentariker Margrete Auken til TV2 News.

- Vi var sikre på, at alting var i orden. Det her ville være blevet godkendt, men som en gråzonesag. Jeg har det helt fint med, at vi gør det. Så sagde jeg: "skynd jer at betale tilbage", siger Margrete Auken.

Hun erkender, at SF først reagerede, da BT kontaktede partiet.

- Vi anede ikke, at der var noget galt. Det var også en af grundene til, at vi ikke udtrykkeligt mindede dem (Den Grønne Gruppe, red.) om, at der var valgkamp. Vi har helt sikker på, at det var rigtigt, siger Auken.

Den Grønne Gruppe har før støttet SF ved Folkemødet, men ikke så tæt på et folketingsvalg, skriver BT.

- Der var ikke noget valgkamp i det, jeg lavede. Da jeg så hører dette, siger jeg: "Vi må hellere betale tilbage, for det er for tosset", siger Margrete Auken.

Hun understreger, at nogle SF'ere ved Folkemødet "selvfølgelig" talte om den nationale valgkamp. Men det gjaldt ikke hende og andre ved deres arrangementer, fastslår hun.

- Det drejede sig om plastforurening, social dumping i luften og så om hormonforstyrrende stoffer, som vi har en kamp med Kommissionen om at få listet som farlige stoffer, siger Margrete Auken.

- De tre emner havde ikke noget at gøre med den lykkelige valgkamp i Danmark. En af paneldeltagerne, Christina Egelund fra Liberal Alliance meldte fra, fordi hun skulle lave valgkamp. Så det var ikke valgmøder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx