Af - 10/08-16 12:17

Rikke på boligjagt i København: Det er både stressende og dyrtRikke på boligjagt i København: Det er både stressende og dyrt

Det kan være svært at finde et sted at bo som studerende i København, fortæller 24-årige Rikke, som er forberedt på at skulle bruge det meste af SU'en på en bolig.

storybild

Med et budget på 4.500 kroner håber 24-årige Rikke Sloth Aaskov, at hun kan finde et sted at bo i København, inden hun påbegynder sit studie i Roskilde til september.
Det har overrasket hende, hvor svært det er at komme ind på boligmarkedet i København, hvor der er stor rift om værelserne.

- Det er helt vildt. Man har jo nærmest ikke en chance. Man skal sidde ved computeren i det øjeblik, et værelser bliver lagt op, for overhovedet at kunne komme i betragtning. Og de fleste af dem, jeg har set på, koster 5.000 kroner, siger Rikke, som har læst i Aarhus i tre år, hvor hun boede for 4.200 kroner om måneden.

Hun har accepteret, at det er blevet et vilkår som studerende, at man arbejder ved siden af for at få økonomien til at hænge sammen, selv om det sætter hende under pres.

- Ligegyldig hvad er man nødt til at have et job ved siden af, fordi jeg simpelthen ikke har råd til det ellers. Det er ret stressende, når man påbegynder et nyt studie i en ny bo, og at man så er tvunget til at skulle arbejde ved siden af. Det skal jeg også ud og finde nu.

LÆS OGSÅ: 5 råd til at finde en bolig i de største danske byer

LÆS OGSÅ: Venstre: Naturligt at forældre sikrer børnene boliger

LÆS OGSÅ: 10 råd: Sådan finder du en lejlighed til studiestart

LÆS OGSÅ: Gad ikke studielån - så byggede han sin egen studiebolig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx