Af - 24/12-15 08:57

Sådan undgår du indbrud i julenSådan undgår du indbrud i julen

Julen er højsæson for indbrud. Se de gode råd til, hvordan du undgår ubudne gæster, mens du er på juleferie.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre i galleriet for at se de gode råd. Tilmeld dig og brug Nabohjælp.dk eller Nabohjælp-appen til at koordinere nabohjælpen. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Undgå høje hække, træer og stakit. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Så har tyven sværere ved at komme uset ind i boligen. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Mange tyve spotter værdigenstande gennem vinduer. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Så bliver det besværligt for tyven at komme rundt i hans søgen efter værdigenstande. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Gardiner, der er trukket for, gør det sværere at vurdere, om der er nogen hjemme, og om der er særlige værdigenstande i boligen. Træk et par gardiner for, evt. i soveværelset, men indhyl ikke hele hjemmet i gardiner. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Vær opsøgende og nysgerrig, når du færdes i dit boligområde og møder fremmede mennesker. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Hvis du gemmer dine værdigenstande, så prøv at finde på nye gemmesteder i rum, som tyvene ikke er lige så interesseret i (køkkener, badeværelser, bryggers osv). Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Aftal med naboen, at de camouflerer din ferietomme bolig: Skubber posten ind ad brevsprækken, fylder skraldespanden eller parkerer deres bil i jeres indkørsel. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Rod gerne med legetøj i haven og opvask på køkkenbordet. Så ser det ud som om, der er nogen hjemme. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd Lås dit skur eller ryd op så der ikke ligger redskaber i haven. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet. Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Knæk og bræk!

Når danskerne drager på juleferie, tager indbrudstyvene oftere på plyndringstogt.

Ifølge en ny opgørelse fra Alm. Brand Forsikring bliver der således begået tre gange så mange indbrud i de danske hjem juleaften som i de andre dage i december.

Efter mange indbrud: Politiet advarer mod tyveknægte i julen
Efter mange indbrud: Politiet advarer mod tyveknægte i julen

Ifølge projektleder hos Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd, Lone Harlev, er årsagen ganske enkel.

- Det peaker juleaften og i juleferien, fordi folk er væk, og fordi det er mørkt. Indbrudstyvene har med andre ord gode arbejdsbetingelser, fortæller Lone Harlev.

Se kortet: Disse københavnere er mest plaget af indbrud
Se kortet: Disse københavnere er mest plaget af indbrud

Der er dog gode råd at hente, hvis man vil undgå ubudne gæster i julen, tilføjer Lone Harlev.

- Vi har spurgt indbrudstyvene, hvad der får dem til at give op. Og det er lidt af det hele. Men primært handler det om, at man skal forvirre indbrudstyvene så meget, at de tror, der er nogen hjemme, siger Lone Harlev.

Se 12 gode råd til, hvordan du bedst sikrer dig mod indbrud i juletiden i galleriet øverst!


LÆS OGSÅ: Juleaften er også tyvenes højtid

LÆS OGSÅ: Reddede Freddies liv: Indbrudstyve fik dårlig samvittighed

LÆS OGSÅ: Indbrudstyv angriber betjente med brødkniv i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx