Af - 13/01-14 15:03; Opdateret: 13/01-14 15:14

Her er et supernemt trick til at blive slankHer er et supernemt trick til at blive slank

Mellemmåltider feder værst af alt. Men har du svært ved at holde dig fra at småspise, så har videnskabsfolk fra California fundet frem til en nem og effektiv ide til dig, der gerne vil af med julesulet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Spis en halv avocado til din frokost. Frugten øger din fornemmelse af at være mæt og mindsker trangen til at snace mellem måltider.

Det viser et nyt amerikansk forskningsstudie, som har sammenlignet mennesker, der spiste en halv, frisk avocado til deres frokost med mennesker, som ikke gjorde. Forskerne kiggede især på avocadoens indflydelse på blodsukker, insulinreaktion, mæthed og småspisning mellem måltider.

'Upassende' kur: Frank smider overskydende kilo
'Upassende' kur: Frank smider overskydende kilo

Ifølge forskningsleder, læge Joan Sabate følte avocadospiserne sig generelt mere mætte de efterfølgende timer. Og behovet for at spise i de første tre timer efter frokosten blev næsten halveret. Hos 28 procent holdt mætheden sig i fem timer.

Smertefuld slankemetode virker - folk taber sig
Smertefuld slankemetode virker - folk taber sig

- Mæthed er en vigtig faktor i vægtkontrol, for mennesker, som er mætte og tilfredse, er mindre tilbøjelige til at snacke mellem måltiderne, forklarer Joan Sabate, Loma Linda Universitet, Californien til Nutrition Journal. Hun mener, at avocadoens gode rolle for vægt, mæthed, insulintal og blodsukker bør undersøges endnu mere.

Danmark har rekord i slankekure og motion
Danmark har rekord i slankekure og motion

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx