Af Ritzau - 06/12-16 08:46; Opdateret: 06/12-16 09:56

Søren Espersen hylder upoleret Mogens CamreSøren Espersen hylder upoleret Mogens Camre

Mogens Camres mange bøger og kronikker overskygger ifølge Dansk Folkepartis næstformand de mange kontroverser.

storybild

Det var Søren Espersen, der i sin tid fik opgaven at lokke Mogens Camre fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti. Det lykkes, da Camre blev kandidat til Europa-Parlamentet i 1999. (Billede: Scanpix/Bent K Rasmussen)

Dansk Folkeparti har mistet et helt særligt medlem med Mogens Camres død. Det mener næstformand i partiet Søren Espersen.

Ifølge Søren Espersen var den afdøde Mogens Camre et følelsesmenneske, der ikke ville tøjles af at sige tingene "smart". Det gjaldt særligt, når emnet var islam og udlændinge.

- I den her sag havde han hjertet 100 procent med. Han var simpelthen angst for Danmark og Vesteuropas fremtid i den her islamiske fremtrængen, der startede dengang. Det var hans drivkraft, siger Søren Espersen.

- Han var en ener. Han var sin egen herre. Han levede sit liv politisk.

De følelser blev omdannet til mange kronikker, bøger og debatter. Det gav ifølge næstformanden Mogens Camre en status i partiet, der beskyttede ham, når kontroversielle udtalelser i flere omgange bragte Camre i søgelyset.

- Hans kvalifikationer er 25 bøger, kronikker og debatter. Det, han bidrog med, gør, at man tager anderledes på en person som Mogens Camre. Det overskygger de ting, der kunne være sagt smartere, siger Søren Espersen.

I 1998 deltog Mogens Camre sammen med Søren Krarup i DR-programmet "Helt Ærligt". Her sad de to herrer over for journalisterne Mette Fugl og Karen Thisted.

Dengang var Mogens Camre socialdemokrat. Men udsendelsen fangede opmærksomheden i toppen hos det nye parti Dansk Folkeparti.

- Efter den udsendelse snakkede vi om i partiet, hvor jeg var pressechef dengang, at det kunne være interessant at få ham til at stille op for partiet til Europa-Parlamentet, fortæller Søren Espersen.

- Jeg ringede ham op. Først grinede han højt og sagde, at det ville han ikke. Så ringede han igen 20 minutter senere og var interesseret i at stille op.

Camres kandidatur for Dansk Folkeparti fik ifølge Søren Espersen betydning fra første dag.

- Han trak 500-600 socialdemokratiske medlemmer med over i Dansk Folkeparti på dag et. Det var folk, som ikke følte, at deres parti lyttede til dem i indvandrerdebatten, siger næstformanden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Rektor efter aflysning af sidste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx