30/08-15 20:51

Socialdemokraterne skifter lejr: Vil skærpe grænsekontrolSocialdemokraterne skifter lejr: Vil skærpe grænsekontrol

Kontrollen skal gå lige til grænsen i forhold til Schengen-reglerne, siger Trine Bramsen (S) til DR Nyheder.

storybild

(Billede: Steen Brogaard)

Dansk Folkepartis store drøm om øget grænsekontrol har været mål for socialdemokratisk drilleri og kritik, men nu vender oppositionens største parti skuden - og kræver mere kontrol ved landets grænser.

Grænsekontrollen skal sætte en stopper for menneskesmugleres "kyniske menneskesyn", siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, til DR Nyheder.

- Det handler om at forfølge spor, indføre nummerpladekontrol og så om at gå lige til grænsen i forhold til, hvad Schengen-reglerne byder i forhold til antallet af kontroller, vi må gennemføre, siger Trine Bramsen.

Menneskeretsekspert: Vi skaber selv flygtningeboom
Menneskeretsekspert: Vi skaber selv flygtningeboom

Thulesen Dahl: Vi kunne ikke enes om grænsekontrol og nulvækst
Thulesen Dahl: Vi kunne ikke enes om grænsekontrol og nulvækst

Hidtil har skrappere grænsekontrol primært været et politisk ønske, der har været fremført af blå blok med Dansk Folkeparti i spidsen.

Ordføreren begrunder blandt andet den markante kursændring med, at der er sket en stigning i antallet af menneskesmuglere.

- Det her handler ikke om Dansk Folkepartis grænsebom, hvor man står et fast sted, og hver dag generer lovlydige danskere. Det handler om, at vi går målrettet efter de kriminelle, fordi de lige nu tjener penge på at sætte flygtningenes liv på spil, siger retsordføreren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx