Af - 02/06-15 21:33; Opdateret: 02/06-15 21:59

Mana skiftede skægget ud med sminke: Sådan ser hun ud i dagMana skiftede skægget ud med sminke: Sådan ser hun ud i dag

Mana Weindel vil gerne gøre opmærksom på, at der er mange transkønnede ligesom hende her i Danmark, og hun efterlyser en dansk Caitlyn Jenner.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har trukket overskrifter i hele verden, at Bruce Jenner har skiftet køn og nu går under navnet Caitlyn. Også her på metroxpress, hvor vi mandag skrev om, at hun viser sig frem på forsiden af Vanity Fair.

Her fik vi en kommentar fra Mana Weindel, der selv er transkønnet og gerne ville gøre opmærksom på, at der er mange ligesom hende her i Danmark. Til gengæld mener hun, at de bliver gemt væk i det danske system, og en fremtrædende dansk transkønnet vil kunne ændre på det.

- Vi har ikke nogle offentlige transfigurer, som man har i USA. Der er både Janet Mock, Laverne Cox fra Orange is The New Black og nu også Caitlyn Jenner, siger 29-årige Mana Weindel til metroxpress.

Janet Mock (til venstre) er tidligere redaktør på Peoples Magazine, og Laverne cox (i midten) er kendt fra serien Orange is the New Black. De er begge to, ligesom Caitlyn Jenner, transkønnede. (Fotos: Polfoto)

Hun efterlyser også mere og bedre oplysning om transkønnede, så folk lettere kan lære deres situation at kende. Og når der nu ikke er en fremtrædende dansker, der kan gå forrest, så er hun godt tilfreds med, at Caitlyn Jenner skaber opmærksomhed.

- Det betyder, at vi kan tage debatten om transkønnede op, og jeg håber, at vi kan få den vendt til noget positivt, så vi kan få gjort noget ved den situation, som vi står i her i Danmark, siger Mana Weindel.

Caitlyn Jenner slår Obamas vilde rekord på Twitter
Caitlyn Jenner slår Obamas vilde rekord på Twitter

Familien bakker op om Jenner: Vær stolt af dig selv!
Familien bakker op om Jenner: Vær stolt af dig selv!

Hun begyndte selv sin transformation fra skægget mand til sminket kvinde i 2013. Men hun fortæller, at hun i rigtigt mange år har vidst, at hun er en kvinde, men det at være transkønnet bestemt ikke er nemt.

- Vi er en gruppe, der er udsat, og vi har en selvmordsrate, der er enormt høj. Jeg har selv prøvet at blive slået ned på åben gade, og jeg er blevet frasagt et job, fordi jeg er transkønnet, siger Mana Weindel.

Hun fortæller, at hun blev slået ned i Aarhus, efter at hun var blevet verbalt angrebet af to mennesker, hvoraf den ene så fulgte efter hende.

- Det, der påvirker mig, er, at han har brug for at følge efter mig for at slå mig ned bagfra, uden at jeg har en chance. Det er jo en hate-crime, siger Mana Weindel.

TV: Sådan ser kendte kvinder ud med fuldskæg
TV: Sådan ser kendte kvinder ud med fuldskæg

Instagram-brugere støtter Bruce Jenner med neglelak
Instagram-brugere støtter Bruce Jenner med neglelak

Noget, der også påvirker Mana Weindel, er, når hun bliver provokeret på de sociale medier. Og hun mener, at det var tilfældet i går, da hun lagde et billede af sig selv op i en kommentar til metroxpress' artikel om Caitlyn Jenner.

- Der er rigtigt meget støtte blandt mange af de her kommentarer, som folk er kommet med, men andre gør mig ikke til mere end et dyr i zoologisk have. Det er jeg selvfølgelig forberedt på, og det er sådan set derfor, at jeg ikke bryder grædende sammen, siger hun og fortæller, at hun prøver at undgå at blive revet med.

- Jeg prøver at holde det inden for et forholdsvis fornuftigt plan, men de provokerer jo mig direkte ved at skrive 'han' og 'fru hr.'. Og derudover bliver jeg nødt til at uddybe nogle af deres kommentarer, fordi de er forkerte, siger Mana Weindel.

Du kan læse kommentarerne i forbindelse med Facebook-opslaget herunder.

Bruce Jenner lagde sig for nyligt under kniven for at skifte køn - nu er Kim Kardashians tidligere stedfar klar til at vise sig frem i sin nye krop 󾭞

Posted by Metroxpress on 1. juni 2015


LÆS OGSÅ: Kanye hyldes: Læs hans opbakkende ord til Kardashian-stedfar

LÆS OGSÅ: Kim Kardashians stedfar springer ud som kvinde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx